IJsberen en andere draaikonten in de dierentuin

IJsberen en andere draaikonten in de dierentuinHoe krijg je een zieke leeuw op de operatietafel? Waarom worden er weinig tijgers geboren? Hoeveel poept een olifant? En waar gaat al die poep naar toe? Moeten nijlpaarden wel eens naar de tandarts? Waarom staan ijsberen zo te ijsberen? Hoeveel eet een giraf? Lees het boek IJsberen en andere draaikonten in de dierentuin en je weet alles over het leven in de dierentuin.

Recensie
Met anekdotes over bierdrinkende gorilla’s, kunstzinnige raven en roze flamingosoep.  Een boek waar je bij de eerste aanblik al vrolijk van wordt. Niet in de laatste plaats door de prachtige illustraties van Alex de Wolf! Het boek is geschreven voor kinderen van 8 jaar maar is, door de grappige en informatieve vertelwijze, zeker ook aantrekkelijk als voorleesboek voor jongere kinderen. Afhankelijk van het kind zul je dan af en toe wat toelichting op de tekst moeten geven, maar dit boek nodigt juist uit om eens lekker over door te filosoferen met je kind.

De veelal humoristische en interessante anekdotes maken dit boek ook voor volwassen beslist geen straf om voor te lezen. De speelse opmaak en de kleurrijke illustraties maken het boek een lust voor het oog. Enige “minpuntje” is misschien dat diezelfde speelse opmaak soms enige onduidelijkheid geeft over waar je moet beginnen te lezen op een bladzijde, maar al met al mag dat geen naam hebben. Het boek ijsberen en andere draaikonten in de dierentuin is een aanrader voor veel (voor)leesplezier voor zowel ouder als kind!

IJsberen en andere draaikonten in de dierentuin – Ditte Merle
Voorleesboek,hardcover,125 pagina’s, Unieboek
Koop hier bij Bol.com >>>

Share

About Vivienne Groenewoud

v.b.groenewoud@gmail.com'
Vivienne, 36, heel erg moeder van Dean (4) en vrouw van S. Eigenaar "Uitgesproken! Teksten" en (nog) werkend bij Zonnehuizen K&J in Zeist als redigeur patientendossiers.

Check Also

De avonturen van Tommie en Lotje (deel 2)

Deze bundel staat vol herkenbare, humoristische en soms ook spannende verhalen over Lotje en haar …

Share
Share