"En hier gaat het bootje, zoef, héél snel naar beneden, en dan gaat hij even omhoog om de bocht te nemen, ik denk dat hij dan heel hard gaat!"

Playmobil Waterpretpark met Glijbanen – 6669 [recensie]

Screenshot 2015-07-27 at 07.46.45

Dit nieuwe PLAYMOBIL thema heeft als belangrijkste attractie de gigantische glijbanen. Wie durft de hoge toren te beklimmen voor een ritje op de glijbaan? Eerst moet je de raftingband via de kabel naar boven trekken en dan maak je indrukwekkende golven in het water door de draaiende octopus. Als bij de glijbaan het licht van de kleine octopus op groen springt, kan de pret beginnen. 

Recensie
Wanneer mijn 8-jarige dochter deze grote doos Playmobil ziet, begint ze me enthousiast de verschillende opties te laten zien:

"Door deze te draaien krijg je draaikolken en stroomversnellingen"
“Door deze te draaien krijg je draaikolken en stroomversnellingen”
"Kijk, daar moet je de boot omhoog takelen"
“Kijk, daar moet je de boot omhoog takelen”
"En hier gaat het bootje, zoef, héél snel naar beneden, en dan gaat hij even omhoog om de bocht te nemen, ik denk dat hij dan heel hard gaat!"
“En hier gaat het bootje, zoef, héél snel naar beneden, en dan gaat hij even omhoog om de bocht te nemen, ik denk dat hij dan heel hard gaat!”

Doos 6669 is goedgekeurd 😉 Maar het gaat natuurlijk om het echte werk: bouwen en spelen! Hiervoor ga ik naar familie met kinderen in de leeftijd van 2, 6 en bijna 8 jaar, samen met mijn tweeling van 8,5 jaar. Het bouwen wordt door “de meisjes” gedaan, waar ik volgens de kinderen ook nog bij hoor. Zoals altijd bij Playmobil, past alles perfect in en op elkaar en is de instructie duidelijk.

playmobil-water-speeltuin-copyright-trotse-moeders-1 playmobil-water-speeltuin-copyright-trotse-moeders-2

Ondanks de hulpmiddelen om de kleine onderdelen goed vast te maken, is hulp van een volwassene af en toe nodig, maar het grootste deel kunnen kinderen zelf doen. En dan wordt er ontdekt en gespeeld!

playmobil-water-speeltuin-copyright-trotse-moeders-Omdat het bijna-bedtijd is wanneer het waterpretpark in elkaar staat, mag er geen ‘echt water’ in, maar ook zonder water is er veel te beleven. De raft omhoog takelen, de rij op de glijbaan netjes laten verlopen door het “stoplicht”, het kleine ‘kindje’ op de kleine glijbaan en de ‘grote mensen’ op de grote, met name de dames vermaken zich prima!

Gelukkig is het de volgende ochtend droog en kan het waterpretpark mee naar buiten. Het is een makkelijk op te pakken geheel, dus ook snel op te ruimen en te verplaatsen. playmobil-water-speeltuin-copyright-trotse-moeders-3Buiten mag er water in!

En dan is het ineens nog leuker! Ook de jongste van 2 komt meespelen en de jongens zijn ook meteen geïnteresseerd. Zij nemen wat ridders mee die ook mogen glijden en een boef; op de “actiefoto” rechts (ik heb 17 foto’s gemaakt voor ik een treffer had….) mag hij van de grote glijbaan.

Eindeloos hebben ze er mee gespeeld, waarbij vooral het glijden, met of zonder raft, een enorm succes was. Heerlijke set om mee buiten te spelen met lekker weer, of bij echt Hollands zomerweer (regen….) de zomer binnen na te bootsen!

Playmobil Waterpretpark met Glijbanen
Bekijk op bol.comSpeelgoed, 4+, doos 6669
Bestel deze doos Playmobil hier >>>>

Lees hier 10 tips voor een veilig dagje waterpretpark >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Bevroren dromen [recensie]

David is een stille jongen met een voorliefde voor sneeuwkristallen. In zijn jeugd droomt hij …

Share
Share