Joris puzzelt een dino [recensie]

Joris is een superkampioen.
Wat gaat hij vandaag voor bijzonders doen?
Hij wil alles over dino’s leren
en gaat stiekem in het museum logeren.
Opeens klinkt er een geluid.
Joris, kijk toch uit!
‘Help!’ roept Joris. ‘O, wat erg!’
Voor hem ligt een dinobottenberg.
Maar een beetje kampioen…
weet meteen wat hij moet doen!

Joris is kampioen. In alles. En nu wil hij uitpuzzelen hoe een dino in elkaar zit. Hij verstopt zich in de wc van het natuurmuseum en komt ’s nachts tevoorschijn. In de grote dinozaal loopt alles fout. Kan Joris de situatie redden voordat zijn klas de volgende ochtend op excursie naar het museum komt? Joris is een echte puzzelkampioen, maar op dino’s moet hij nog een beetje oefenen…
Een nachtelijk avontuur in het museum voor kinderen vanaf 4 jaar, over ‘de beste willen zijn’.

Let op: deze boekrecensie bevat spoilers!
Joris is in alles nummer één. Hij wint elke wedstrijd en heeft al heel veel prijzen in zijn kast staan. Hij is een echte superkampioen. Maar zelfs superkampioenen weten niet helemaal alles en dus besluit Joris zichzelf in de laten sluiten in een dinomuseum, hij wil namelijk weten hoe je van dinobotten een complete dino maakt.

Als ‘s avonds de museumdeuren dicht gaan wordt het donker, want er brandt geen licht. Joris is echter niet bang en hij heeft niet door dat hij niet alleen is.

Terwijl Joris meet en rekent en past en tekent leert hij hoe je een dino in elkaar zet. Dan klinkt er een geluid en laat de museumkater alle dino’s omvallen. Voor Joris’ neus ligt een grote dino bottenberg.

Maar zoals het een echte kampioen betaamd gaat Joris meteen aan het werk en zet hij alle dino’s weer in elkaar. De volgende morgen blijkt dat ook echte kampioenen wel eens moeten toegeven dat ze iets niet kunnen.

Recensie
Joris puzzelt een dino. Ik hou van dit boek! Niet alleen omdat ik enorm kan genieten van het voorlezen van boeken waarin de zinnen op dichtwijze worden geschreven, maar daarnaast vind ik het altijd fijn als een moraal wordt toegevoegd aan een verhaal. Op die manier leren kinderen meteen iets van het voorlezen en kun je met elkaar in gesprek gaan. Zo wordt het voorlezen erg interactief en leuker voor de ouder.

Daarnaast moet ik zeggen dat ik de illustraties werkelijk prachtig vind, dus ondanks dat het een echt kinderboek is werd ik er zelf vrolijk van. Dit boek zal ongetwijfeld nog heel vaak worden (voor)gelezen in dit huis, want ik heb hier ook een kleine superkampioen. Althans, dat denkt hij.

Joris puzzelt een dino – Harmen van Straaten
Prentenboek, 32 pagina’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

 

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …