Mijn kind gaat naar school!

Mijn kind gaat naar schoolMijn kind gaat naar school! is een praktische gids voor ouders.Als je kind (bijna) naar school gaat, verandert er veel meer dan je denkt,in zijn of haar ontwikkeling, in de dagelijkse routines, in opvang, vrije tijd en jullie sociale leven. Dit boek leidt je door die nieuwe wereld. Hoe kies je een school? Hoe bereid je je kind voor op de eerste schooldag? Hoe ontwikkelt je kleuter zich op school en hoe krijgt hij of zij vriendjes? Hoe wen je aan nieuwe routines en hoe combineer je werk met schooltijden? Wat als je het niet met de leerkracht eens bent of je je zorgen maakt? Moet hij al op zwemles en op een sport? Hoe regel ik speelafspraakjes met andere ouders? Zal ik hulpouder worden? Wat is een schoolarts, een intern begeleider en een remedial teacher? De antwoorden op deze en vele andere vragen vind je in deze handleiding. Het geeft concrete tips en herkenbare verhalen van ouders.

Recensie
Mijn zoon is net vier geworden en het boek mijn kind gaat naar school! kwam dus als geroepen! Hij gaat naar de basisschoool en dat is wel even wennen. Zowel voor hem als voor mij! Te beginnen met het nieuwe ritme van brengen en halen en tussen de middag een broodje thuis eten.

Maar ook andere zaken zijn nieuw:
·    een schooldag en hoe gaat het daar aan toe?
·    speelafspraakjes met andere kinderen uit zijn klas en hoe ga je daar nu mee om?

En zo zijn er nog wel meer zaken, die nieuw zijn en te maken hebben met het feit dat mijn kind naar school gaat. Dit boek geeft antwoord op deze vragen en op meer dan alleen deze vragen. Het is een heel volledig en praktisch boek. Je kunt je eigenlijk eerder afvragen: “”Wat staat er niet in dit boek? “Iedere ouder is anders, dus iedere ouder komt zaken of vragen tegen, waar hij niet meteen antwoord op heeft.Maar een ding is zeker het antwoord op jouw vraag of onzekerheid of probleem waar je tegen aan loopt, staat geheid in dit boek!
Het onderwerp wordt eerst uitgelegd, vaak ook verpakt in een verhaaltje van een ouder, wat het zeer leesbaar en herkenbaar maakt. Dan weer door tips, gevolgd door een soort van geruststellende conclusie.

Zo bv. ook bij het onderwerp speelafspraakjes waar enkele nuttige tips stonden:
“Sommige kinderen vinden het niet leuk om afscheid te (moeten) nemen van elkaar en willen dan nog bij elkaar eten of logeren. Dat kan leuk zijn, maar voel je niet verplicht om ja te zeggen. Wil je kind bij iemand gaan spelen waarvan je de ouders nog helemaal niet kent en voel je je daar niet prettig bij, ga dan bij de eerste speelafspraak even mee. Heb je geen vertrouwen in de thuissituatie van een ander kind, nodig het klasgenootje dan uit bij jullie thuis. Als je (vaak) op verzoek van de ouders een ander kind meeneemt uit school, realiseer je dan dat jouw kind niet meer zelf kan bepalen met wie hij gaat spelen. “ etc.

Waarschijnlijk zal er de aankomende jaren nog wel meer nieuws op mijn pad komen wat betreft de basisschool van mijn zoon en zal ik zeker net als andere ouders voor allerlei nieuwe situaties en ervaringen geplaatst komen te staan en dan is dit boek een heel handig naslagwerk.
Het hele boek ademt een rust en duidelijkheid uit. Op een luchtige manier komen er zeer veel onderwerpen,die allemaal te maken hebben met : mijn kind gaat naar school!, aanbod.
Of je dit boek alleen kunt gebruiken als je kind op de basisschool zit? Nee, het boek is ook geschikt voor ouders waarvan  het kind nog niet op een basisschool staat ingeschreven. Er staan heel goede tips in bij het zoeken van een basisschool en waar je allemaal op kunt letten zodat je als ouder een goede keus maakt voor het belangrijkste moment.

Mijn kind gaat naar school – Anne-Marie de Ruiter
Informatief,paperback,127 pagina’s,Forte uitgevers b.v.

Koop hier bij Bol.com >>>

Lees ook:
Kind in balans
Ouderschap vanuit je hart
Oei, ik groei

About Nikky Lieuw- Schipper

nikky.schipper@gmail.com'
Op dit moment ben ik thuisblijfmoeder. Ik ben moeder van drie kinderen: een jongen en twee meisjes (tweeling). Ik ben gek op lezen, boeken en alles wat met taal te maken heeft.