Autovakantie met kids

Zie je er toch stiekem een beetje tegenop om op autovakantie te gaan met je kinderen, of heb je geen idee waar je moet beginnen om er een leuke vakantie van te maken? Als Trotse Moeder hoef jij je daar geen zorgen over te maken. Wij hebben namelijk een aantal handige tips verzameld die je kunnen helpen om er een aangename vakantie van te maken.

Kamperen in Frankrijk
Screenshot 2014-08-23 at 08.37.00Je kunt ervoor kiezen om een camping in Frankrijk te boeken. Een Franse camping is vaak voorzien van diverse faciliteiten om er ook voor kinderen een geslaagde vakantie van te maken. Je kunt denken aan een zwembad met glijbanen en een animatieteam dat de kids overdag of ’s avonds vermaakt. Kijk eens op internet voor een overzicht van de leukste en meest kindvriendelijke campings in Frankrijk. Je vindt hier eveneens diverse andere vakantiebestemmingen in Europa die je heel goed met de auto kunt bereiken.

Stimuleer de ontdekkingsreiziger in je kind
Kinderen zijn over het algemeen echte ontdekkingsreizigers. Je kunt daarom vooraf de route uitstippelen en leuke bezienswaardigheden langs de route vermelden. Tijdens de route geef jij je kids de mogelijkheid om de bezienswaardigheden op te sporen. Goede keuzes kun je belonen met bijvoorbeeld een lekker snoepje.

Tips voor onderweg
Screenshot 2014-08-23 at 08.36.01Zeurende kids kunnen heel vervelend zijn wanneer jij je moet concentreren op de weg. Zorg daarom voor praktisch speelgoed waar je kinderen iets aan hebben. Neem een draagbare dvd-speler mee, of geef ze de mogelijkheid om te kleuren in een kleurboek. Spelletjes doen het ook altijd goed in de auto.

Pauzeer op tijd
Rijd niet langer dan 2 uur achter elkaar in de auto. Geef je kids de ruimte om elke 2 uur te ravotten. Uiteraard kun je het middagdutje van de allerkleinsten gebruiken om extra kilometers te maken. Een autovakantie met de kids hoeft dus niet zo problematisch te zijn. Met de juiste tips kom je een heel eind op weg!

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Expeditie Archeon – kamperen in Archeon [verslag deel 2]

Kamperen in Archeon, dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je …

Share
Share