4 redenen waarom een zwangerschapscursus een goed idee is

Als je zwanger bent ga je een spannende tijd tegemoet waarin er veel op je af komt. Gelukkig kun jij je goed voorbereiden door een zwangerschapscursus te volgen. Zwangerschapscursussen zijn er in allerlei vormen en maten en helpen je geestelijk en lichamelijk voor te bereiden op de bevalling. Een zwangerschapscursus is zeker niet verplicht, maar wel erg handig.

Meer zelfvertrouwen

Een groot voordeel van het volgen van een zwangerschapscursus is dat je hierdoor meer zelfvertrouwen krijgt. Ben je bijvoorbeeld angstig voor de bevalling omdat je een paar enge verhalen hebt gehoord? Dan is het slim om een zwangerschapscursus te volgen. Je wordt uitgebreid voorbereid op wat je te wachten staat. Hierdoor neemt je angst en onzekerheid af en kun je meer controle uitoefenen op de bevalling die er aan zit te komen. Dit vergroot de kans dat jouw bevalling voorspoedig verloopt. Wanneer je een zwangerschapscursus wilt volgen valt zorgverzekering vergelijken 2021 aan te raden, want de basisverzekering vergoedt dergelijke cursussen niet, maar je kunt je hiervoor wel aanvullend verzekeren.

Oefenen op de bevalling

Of het nou je eerste bevalling is of de derde, bij een zwangerschapscursus leer jij de weeën zo goed mogelijk op te vangen waardoor je beter om kunt gaan met de pijn. Zo weet je welke houdingen je allemaal aan kunt nemen tijdens het persen en ga je hierop oefenen. Tijdens de bevalling kun je dan zelf kiezen welke houding het beste past op dat moment.

Je partner meer betrekken bij de zwangerschap

Bij veel zwangerschapscursussen is je partner van harte welkom. Hierdoor leert je partner hoe hij of zij je het beste kan steunen tijdens de bevalling en beslissen jullie samen hoe je partner ook actief betrokken kan zijn bij de bevalling. Er zijn niet alleen cursussen die jou en je partner voorbereiden op de bevalling, maar ook cursussen die alleen geschikt zijn voor de moeder en bijvoorbeeld gericht zijn op fit blijven. Een hoogzwangere Rens Kroes onderschrijft het belang van beweging, ook als je al bijna uitgerekend bent.

Contact met andere zwangere vrouwen

Ten slotte is het erg prettig dat je tijdens een zwangerschapscursus andere zwangere vrouwen leert kennen. Jullie kunnen tips en tricks uitwisselen, luisteren naar elkaars ervaringen en misschien komen hier wel mooie vriendschappen uit voort die je ook na de bevalling voortzet.

Wanneer start een zwangerschapscursus?

Wanneer je met een zwangerschapscursus kunt starten is een beetje afhankelijk van het type cursus dat je kiest. Cursussen die je voorbereiden op de bevalling beginnen vaak tussen de 25ste en 30ste week van je zwangerschap. Vaak start je met een groep op hetzelfde moment. Een cursus om fit te blijven en te sporten is vaak individueel en hiermee kun je een stuk eerder starten. Soms al vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent.

 

 

 

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Leuke apps voor tijdens je zwangerschap

Je zwangerschap is een bijzondere en spannende tijd waarin er veel verandert. Een beetje extra …