Voorjaarstip: dagje Linnaeushof – de grootste speeltuin van Europa [verslag]

De grootste speeltuin van Europa is weer geopend! En bevindt zich gewoon in Nederland, in Bennebroek, vlakbij Haarlem. Tijd om te kijken of het leuk is voor een dagje uit!

     

Met mijn 10-jarige tweeling ging ik er heen op een dag ie bewolkt begon, maar ’s middags heerlijk zonnig werd. In de middag werd het dan ook beduidend drukker, maar omdat het zo groot is, en ruim opgezet, was het nergens tè druk, heerlijk!

Mijn tweeling kan al prima zelfstandig door het park. Ik ben lekker op een bankje bij de kleuterspeeltuin gaan zitten en heb genoten van de spelende kindjes daar.

Zand en water, op zich al voldoende voor eindeloos vertier voor peuters en kleuters, maar er was daar nog veel mee: verkeerstuin, springkussen, glijbanen, klimtoestellen..

     

De kleuterspeeltuin is verdeeld in allerlei veldjes met speeltoestellen en zandbakken, waardoor je een beschermd gevoel hebt en veel overzicht. Sowieso is er maar 1 ingang / uitgang zodat kindjes die al wat zelfstandiger hun gang gaan, ook goed in de gaten gehouden kunnen worden. En er is een treintje, wat de hele dag door rijdt en wat ieder kind, ook mijn tweeling, leuk vindt.

Overigens heeft mijn tweeling zich ook prima in de zandbak vermaakt, met name met de graafmachines en de toestellen waarmee je zand kon optakelen en weer ergens anders in kon gieten. Er was zelfs een zand-trein.

   

Natuurlijk ben ik ook met de tweeling meegeweest om naar de afdelingen voor de grotere kinderen te kijken. Met een lekker ijsje zijn we rondjes gaan varen over het water, met de waterfiets (is ook bij de prijs inbegrepen). Heerlijk, in het zonnetje (de kinderen trapten, ik hoefde alleen maar te kijken naar de grote vissen, de eendjes, meeuwen en naar alle spelende kinderen. Midden op het water is een speel-eiland, erg avontuurlijk!

Voor de oudere kinderen is de kabelbaan over het water ook erg leuk.

En natuurlijk de hindernisbaan, die ze “wipe-out” baan noemden. Ook kleine kinderen vermaakten zich daar met klimmen en klauteren, maar voor de wat oudere kinderen is het een prima uitdaging om de baan een aantal keer te oefenen en dan een goede tijd neer te zetten. Je kunt namelijk aan het begin en aan het eind een knop indrukken, waardoor je je tijd ziet. Leuk om te proberen je eigen record steeds te verbreken!

Wat ook een stoere (en gelukkig – zoals bij alle speeltoestellen – veilige) attractie is, zie je in het filmpje hieronder.

Mocht je je nu nog afvragen of Linnaeushof leuk is voor een dagje uit….. Wanneer we dichterbij zouden wonen, zouden ze zéker een abonnement nemen en er heel vaak heen gaan. Linnaeushof is leuk voor kleintjes, maar ook voor oudere kinderen en daarom uiterst geschikt voor een hele dag uit met het gezin, of met de hele familie.

    

  

Voor informatie over Linnaeushof prijzen en openingstijden, klik hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

4 knusse plekjes om tijd te spenderen met je familie

Het is zondagmiddag en plots staan je ouders voor de deur. Hartstikke leuk, maar waar …