De duif die niet kon duiken

Dit is het verhaal van Telemark, de duif die niet kan duiken. Hij kan het niet en hij durft het niet. Op een dag moeten alle jonge duiven de duikproef afleggen. Telemark wacht met  angst en beven zijn beurt af. Zal het hem lukken?

Een verrassend prentenboek dat met veel humor aangeeft dat je op meer dan één manier kunt slagen.

Recensie
De duif die niet kon duiken is een ontzettend leuk boek, met een duidelijke boodschap erin. Duif Telemark durft niet te duiken. Anderen zeggen dat het hem wel gaat lukken. Of ze zeggen dat het helemaal niet erg is, dat hij niet durft te duiken. Maar Telemark vind het héél erg, dat hij niet durft te duiken.

Als Telemark moet duiken voor zijn diploma, maakt hij zich van te voren heel veel zorgen. Maar dan blijkt ineens, dat hij toch zijn diploma haalt en hoe… Als je wilt weten hoe Telemark zijn diploma haalt, dan moet je dit boek zeker lezen.

De duif die niet kon duiken, is een boek dat kinderen snel zal aanspreken.
Mede de grappige manier waarop het verhaal verteld wordt en de herkenbaarheid, zorgen ervoor dat het verhaal erg aanslaat bij kinderen.

Mijn zoontje van 5 jaar, vindt dit een heel leuk boek. Vooral als Telemark midden op een tafel, vol met eten belandt,  moet hij erg lachen. Kortom ‘De duif die niet kon duiken’ is zeker een aanrader!

De duif die niet kon duiken – Edward van de Vendel
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Eenhoorn
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees meer:
Bevers poot voor poot
Het betoverde paard
Muis gaat naar de stad

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share