Vitals Elke Dag Junior Kauwtabletten

Elke dag Junior van Vitals is de eerste kindermulti die is gezoet met het natuurlijke en plantaardige Stevia of honingkruid en geen suiker en geen kunstmatige zoetstoffen bevat. Stevia of honingkruid is een plant die uit Zuid- en Centraal-Amerika komt. In diverse landen wordt Stevia al tijden gebruikt in de voedingsmiddelen industrie. In Europa mag Stevia pas sinds eind 2011 gebruikt worden in voedingsmiddelen.

Elke dag junior is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar tot 13 jaar. Het gebruiksvoorschrift is 1 kauwtablet per dag. Deze kauwtablet kan desgewenst fijngemaakt worden om door het eten te mengen. De Gezondheidsraad adviseert kinderen tot 4 jaar om dagelijks 10mcg vitamine D extra te nemen. Daaraan wordt voldaan met een van deze kauwtabletten per dag. Vooral voor kinderen met autisme en ADHD kan het van belang zijn om de (kunstmatige) suikers terug te dringen. Een multi kauwtablet met Stevia in plaats van suiker kan voor deze groep een uitkomst zijn.

Recensie
Om eerlijk te zijn weet ik niet wat ik met deze kauwtabletten moet. Ja, aan mijn kinderen geven, maar dat vind ik persoonlijk overbodig. Over het algemeen eten ze goed en er is mij ooit eens door het consultatiebureau verteld dat multi-vitamines niet nodig zijn als je kinderen goed eten en gezond zijn. Dus nee, hier worden niet zomaar multi-vitamines gebruikt. Maar desondanks kan ik er wel mijn mening over schrijven.

Bij het zien van het potje valt mij direct de kindveilige sluiting op. Dat is iets wat bij mij gelijk hoog scoort. Want ook al berg je als ouder zijnde medicijnen en dit soort producten heel goed op, er zijn altijd vindingrijke kinderen die toch bij dat ene onmogelijke plekje weten te komen. Deze kauwtabletten hebben de vorm van een olifant. De gedachte hierachter is dat wetenschappers vinden dat olifanten, net als mensen, een hoge intelligentie hebben. Ik denk niet dat er kinderen of volwassenen zijn die stilstaan bij deze gedachtegang. Maar de tabletjes zien er voor kinderen in elk geval wel erg leuk uit.

Dan de smaak. Hier mogen mijn kinderen zelf over oordelen en ik laat ze een tabletje proeven. De eerste reactie van mijn zoon van 6 jaar is dat de tabletjes stinken. En daar kan ik hem geen ongelijk in geven; er zit geen lekkere geur aan. Vol verwachting eten ze het olifanten-tabletje. Tegelijk roepen ze “Bahh, dit is echt niet lekker!” Vervolgens belandt het in de prullenbak. Mijn man ik zijn nou wel erg nieuwsgierig naar de smaak van deze kauwtabletten en voorzichtig proeven we zo’n kauwtablet. Geen wonder dat de kinderen het niet lekker vonden smaken. De buitenkant heeft een vieze zure smaak. Deze zure smaak wordt minder als je hem doormidden kauwt. Maar dan krijg je een vieze zoetere smaak. De tabletten zijn erg hard, dus voor jonge kinderen zullen de tabletten moeten worden fijngemaakt. Ik weet niet hoe de smaak is van andere merken kauwtabletten, dus ik kan niet beoordelen of Vitals Elke Dag Junior viezer smaakt dan andere merken. Maar ik kan me wel voorstellen dat kinderen hevig gaan protesteren als ze deze kauwtabletten voorgeschoteld krijgen. Als je vindt dat jouw kind multivitaminen nodig heeft, dan zou ik zeker afwegen wat je belangrijker vindt; een vitamine met Stevia die minder lekker is of een kauwtablet met (kunstmatige) suikers erin die kinderen zonder zeuren opeten.

Dit product is o.a. verkrijgbaar bij drogisterijen, apotheken en reformwinkels. De verkoopadviesprijzen zijn € 11,95 voor 30 kauwtabletten en € 24,95 voor 90 kauwtabletten.

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Pittige pubers – opvoeden van je puber met ADHD of autisme [recensie]

Pittige pubers is een onmisbaar boek voor ouders van pubers met ADHD of autisme. Het …