Ik kan niet slapen

kaat wil niet naar bed.
ze is niet moe.
maar ze moet van ma.

kaat valt niet in slaap.
ze doet dit en ze doet dat.
niets helpt.
tot pa uit een boek leest.

pa valt in slaap,
en kaat droomt…

Recensie
Ik kan niet slapen begint heel herkenbaar, voor zowel kinderen als hun ouders. Het is bedtijd, maar Kaat wil nog niet naar bed. Ze is helemaal nog niet moe! Maar toch moet ze naar bed en mama neemt haar mee naar boven.
Eenmaal in bed ligt Kaat te wachten op de slaap die maar niet komt. Schaapjes tellen helpt niet, daar worden de springende schaapjes alleen maar heel moe van. Een beker warme melk maken blijkt ook niet zo makkelijk te zijn en helpen doet het ook al niet. Misschien dat Kaat moe wordt van springen, dus springt ze haar kamer rond midden in de nacht…

De pogingen die Kaat onderneemt om in slaap te vallen, zullen hartelijk ontvangen worden door kinderen. Het zijn lachwekkende situaties en soms ook wel een tikkeltje spannend. Heerlijk genieten dus en de vraag blijft natuurlijk: “hoe lang blijft Kaat nog wakker?”

Ik kan niet slapen is een leesboekje dat bedoeld is voor de jongste lezertjes. Het is geschreven op AVI-M3 (nieuw)/ AVI 2 (oud) niveau en kinderen kunnen dit boekje zelfstandig lezen na zes maanden leesonderwijs. In het verhaal komen geen hoofdletters voor, wel leestekens.

Naast een bladzijde met tekst staat een kleurrijke prent. De illustraties brengen het verhaal heel levendig in beeld en dat maakt dat het boekje extra leuk is om te lezen. Steeds na een paar regels lezen. Kan het kind rustig genieten van de mooie prent, voordat het weer verder gaat met de volgende bladzijde tekst. Een mooi boekje dat met veel plezier door beginnende lezers gelezen zal worden.

Ik kan niet slapen – Jonas Boets
Leren lezen, Harcover, 31 pagina’s, Uitgeverij Eenhoorn
Koop hier via BOL.com >>

Lees ook:
Haas kent een mop
Haan, kip en hoen – een koffer vol leesplezier
Gratis kinderboeken 

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Vos en Haas; uil is een kok

Leren lezen was nog nooit zo leuk als met Vos en Haas! Uitgeverij Lannoo heeft …

Share
Share