Blijven ze nog lang?

De roverskinderen hadden het zich wat anders voorgesteld, toen papa Rover was vertrokken uit het rovershol. Hij woont niet alleen, maar met een prinssessenvrouw, met prinsen- en prinsessenkindjes. En die zijn saaaaaai! De roverskinderen maken een plan om maar van die prinsen- en prinsessenkindjes af te komen.

Recensie
Blijven ze nog lang? is een heel grappig verhaal over samengestelde gezinnen. In een paar bladzijden wordt uitgelegd waarom mensen soms besluiten uit elkaar te gaan en hoe ze weer een nieuw leven gaan opbouwen. En dat kan voor de kinderen heel lastig zijn, want je moet wel weer een plekje vinden tussen en samen met andere kinderen. Die soms heel anders kunnen zijn dan jij, geen rover maar een prinses bijvoorbeeld.

Het verhaal is met veel humor geschreven. De illustraties zijn even humoristisch en passen heel goed bij het verhaal. De roverskinderen en de prinsessenkinderen zijn direct herkenbaar.
Het verhaal is volgens mij in ieder geval een aanrader voor alle (jonge) kinderen met gescheiden ouders en nieuwe relaties. Maar de humor en originaliteit van het verhaal, maakt Blijven ze nog lang? ook leuk voor alle andere kinderen.

Het einde van Blijven ze nog lang? vond ik persoonlijk het allerleukst. Want niet alleen papa Rover vindt een nieuwe vrouw, maar ook mama Rover een nieuwe man. En wat voor een … (maar dat verklap ik niet). Helemaal geweldig!

Blijven ze nog lang? – Ute Krause
prentenboek, hardcover, 24 pagina´s, Clavis
Bestel dit boek via Bol.com>>>


lees ook
Mama
Mijn naam is haas. Nooit meer nat
Jojo het slangenmeisje

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …