10 in de lucht

Poes houdt van avontuur. En van vogels.
Tien vogels ziet ze in de lucht.
Maar opeens zijn het er nog maar negen, en dan acht, en zeven…
Waar blijven al die vogels toch?

Tel mee met 10 in de lucht, de mooiste manier om te leren rekenen.

Recensie
Zodra ik het boek opensla zie ik een meisje en haar poes die binnen langs ramen loopt. Door de ramen heen zie je allemaal takken waarin vogeltjes zitten; tien in totaal. Binnen liggen twee ballen, een roze en een blauwe. In de roze bal staat niets, maar in de blauwe bal het getal tien.

De volgende pagina lijkt erg veel op de vorige, mar toch is er iets veranderd. Een stip op de witte jurk van het meisje, de getallen op beide ballen (9 en 1) en als je goed kijkt het aantal vogels in de bomen. Weet jij waar dat ene vogeltje naar toe is gegaan?

Zo wordt het getal tien steeds weer gesplitst en leert je kind spelenderwijs rekenen.

Mijn dochter van bijna vier vindt het boek erg leuk om te lezen. De pagina’s bekijkt ze goed om de getallen te ontdekken en de vogeltjes te tellen. Leuk is de clou van het verhaal; de vogeltjes blijken toch ergens anders verstopt te zitten dan op alle prenten leek…

10 in de lucht – Anki Posthumus
Telboekje, Hardcover, 28 pagina’s, Querido
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Tellen met fruit
Tellen en voelen met Pieter Konijn
Jip en Janneke als familiemusical

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

VTech Schep & Leer IJscokar

Ik lust echt altijd ijs. Als ontbijt, tussendoor, als toetje…. Je kunt mij altijd blij …

Share
Share