Miniatuurpark Madurodam een Top Park voor een Top Dag uit [verslag]

madurodam-3Als blije winnaar van vrijkaarten voor het miniatuurpark Madurodam, gingen wij (papa, mama en dochterlief van 9 jaar) zaterdagmorgen vroeg op weg van Hilversum naar Den Haag.

De weersvoorspellingen waren wisselend, er konden heftige buien naar beneden komen. Onderweg reden wij net voorbij Utrecht een inktzwarte lucht binnen en even later kletterde de felle regen op de voorruit van de auto.Maar vol overtuiging dat vooral vrolijk blijven en positief denken ons hierbij zouden helpen, zetten wij de rit voort en ja hoor nog voor Gouda, zagen we al weer stukken blauw in het luchtruim zijn intrede doen.

Bij Madurodam aangekomen was het schitterend weer en de rest van de dag is het niet anders geweest en waren wij de heenreis alweer snel vergeten.

madurodam-4

Madurodam is een miniatuurpark waar je ontdekt wat Nederland zo bijzonder maakt en waar een klein land groot in is. De miniaturen komen met hun verhalen tot leven. Er is veel te zien, te beleven en vooral te doen!

Al 50 miljoen mensen bezochten sinds de opening in 1952 het park. Je komt hier ook heel vee nationaliteiten tegen, wat een prachtig kleurrijk beeld geeft van hoe Nederland in deze 21ste vertegenwoordigd is. Uiteraard zitten er tussen al deze verschillende nationaliteiten een hoop buitenlandse toeristen.Screenshot 2014-08-25 at 14.35.27

Bij de ingang krijg je een scankaart, waarmee je filmpjes en doe-dingen in het park kunt activeren. Ook kun je door je emailadres aan deze kaart te koppelen o.a. filmpjes naar jezelf toe sturen. Je krijgt bijvoorbeeld de kans om in de huid van een DJ te kruipen. Bij dit doe-ding staat een DJ Tafel, waar jij zelf kan mixen en een gave “beat” kan maken.

madurodam-dj

Naast al deze doe-dingen kun je ook bij de interactieve zuilen informatie krijgen van een Madorudammertje, die op een grappige manier via boeiende verhalen informatie geeft over bijvoorbeeld de Deltawerken of de bloembollen.

madurodam-1

Madurodam-3d
Dochterlief laat een 3D versie maken

Tot eind augustus maak je als kind kans om nieuwe bewoner van Madurodam te worden. Als je nog geen 13 jaar bent mag je met behulp van de 3D scanner “de Fantasitron” een digitale 3D kopie van jezelf laten maken. Ook deze 3D kopie krijg je dan via je email thuisgestuurd en kun je eventueel zelf bestellen, maar je kan ook uitgenodigd worden om jouw 3D Madurodammertje in het park te plaatsen.

Als je van voetbal houdt is er ook nog een overdekte attractie, waar je het fantastische verhaal van het Nederlands Voetbalelftal beleeft. Hier ontdek je de “oranjegekte” en kun je voelen hoe het is om kampioen te worden. De cup van 1988 kun je in het echt bewonderen en in de interactieve skillzone kun je jouw voetbal-skills laten zien.

Krijg je tenslotte honger en dorst van al dat kijken en doen, dan is er een nog een fijn restaurant, waar je terecht kan voor de inwendige mens. Ook is daar een speeltuin waar kinderen lekker even kunnen uitrazen, terwijl ouders of grootouders rustig op het terras zitten.

Al met al een hele fijne belevenis en Madurodam zullen wij na deze mooie dag zeker aanbevelen aan ouders met kinderen, een park waar je veel van opsteekt en kan ondernemen, zeker de moeite waard.

Share

About Petra Boersma

dasedoan@gmail.com'
Mijn naam is Petra. Ik ben moeder van 4 kinderen. 3 adoptiekinderen, waarvan de jongste 19 jaar is en een biologisch eigen dochter van 9 jaar. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn (o.a. haken en knutselen), lezen, fietsen, verzamelen van gedichten en mooie plaatjes met en zonder tekst, uiteraard ben ik graag bezig op mijn laptop. Mijn grootste hobby is schilderen.

Check Also

Nationale bedankdag 2022 – wie wil jij bedanken? [Merci – winactie]

Elkaar bedanken…. dat kun je eigenlijk niet vaak genoeg doen. En dan niet het gedachtenloze …

Share
Share