Dermatoloog Leenarts: de waarheid over after-sun

Nee, je blijft echt niet langer bruin.
En nee, in de zon zitten is nog steeds niet goed voor je huid.
Ook maakt aftersun je zonverbranding niet ongedaan.

Tóch ontwikkelde dermatoloog Marjolein Leenarts een aftersun. Ze legt graag uit waarom: “Natuurlijk bescherm je je huid goed in de zon met kleding en zonnebrandcrème. Dat is ook heel erg belangrijk, want de zon is de voornaamste veroorzaker van huidkanker én huidveroudering.
Wat minder mensen weten is dat UV stralen ook de huidbarrière beschadigen, waardoor de huid uitdroogt. Gelukkig is dit een omkeerbaar proces; met goede huidverzorging kun je deze schade beperken. Daarom is smeren met een aftersun écht aan te raden na zonblootstelling.

Ook over insmeren met zonnebrandcrème is er duidelijkheid: De vereniging voor dermatologie adviseert factor 30. Wij volgen dat advies. Factor 50 beschermt voor 98% en factor 30 voor 97%. Het is dus meer marketing en valse veiligheid om met factor 50 te smeren dan dat het écht een verschil is. De truc is vooral om vaak genoeg te smeren en voldoende creme te gebruiken. Lager dan factor 30 is prima op bewolkte dagen maar zou ik op een zonnig terras niet adviseren, niet voor moeders en ook niet voor kinderen.

Verder hebben wij door onderzoek ontdekt dat mensen zich wel aan zonnebrand denken als ze naar het strand gaan maar dit vergeten bij normale bezigheden zoals tuinieren, fietsen of in de speeltuin spelen. Daar vindt dus de meeste verbranding plaats.

Uiteraard zijn er ook producten ontwikkeld door drs Leenarts vanuit deze kennis:

  • Drs Leenarts Aftersun bevat werkzame ingrediënten die de huidbarrière herstellen. De crème smeert lekker uit en plakt niet. Vanzelfsprekend zitten er geen geurstoffen of andere allergenen in.
  • Drs Leenarts zonnebrand is in factor 30 te verkrijgen. Ook deze bevat geen geurstoffen of andere allergenen. Regelmatig smeren is het advies!
  • Speciaal om mee te nemen is er ook een kleine tube gemaakt; heb er altijd eentje in je handtas en je kunt niet overvallen worden door een zonnig moment!

Laat je niet onaangenaam verrassen door de zon, maar geniet er veilig van!

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Ben jij klaar voor het strand in 2022?

Lekker naar het strand? Vergeet deze dingen niet Ben jij al klaar voor het strand …