De verdwenen prins – deel 1 van ‘De Kronieken van de kroon’

cover De verdwenen prinsEen boek vol actie en avontuur over bedrog, verraad, gevaarlijke geheimen en een nog veel gevaarlijkere waarheid. Het koninkrijk Carthya staat op de rand van een burgeroorlog. Weesjongen Sage wordt samen met twee andere jongens door regent Connor uitgekozen om de rol van de verdwenen prins Jaron over te nemen en zo het land te redden. Een van het wordt de prins, de andere twee zullen het niet overleven Maar is Connor wel te vertrouwen? En welke duistere motieven hebben de rivalen van Sage? Stukje bij beetje ontrafelt Sage de donkere geheimen tot de schokkende waarheid aan het licht komt.

Recensie
De verdwenen prins is het eerste deel van de trilogie ‘De kronieken van de kroon’. Op voorhand leek het mij al een enorm spannende serie, die je eigenlijk het liefst in een keer achter elkaar door wilt uitlezen.

IMG_1517
Maar oei, ik gaf De verdwenen prins in eerste instantie aan mijn jongste dochter van bijna negen. Maar die gaf het boek weer net zo snel aan mij terug omdat het haar ‘te spannend’ leek. Toen ik wat beter keek, begreep ik dat ook wel. Het verhaal is voor haar een beetje te heftig en de schrijfstijl komt volwassen over. Ze zou als uitstekende lezer het boek technisch gezien absoluut moeten kunnen lezen, maar het is een gevalletje ‘er qua leeftijd nog niet aan toe zijn’ …

IMG_1519
Oudste dochter van dertien dan. Maar die keek mij meewarig aan van ‘mama, ik geloof niet dat ik dit een leuk boek vind …’ Ik krijg haar aan De Boeken van het Begin en ook aan Tempel van de Spiegels, maar dit boek kan voorlopig nog niet op enthousiasme rekenen. Fantasy spreekt haar echt wel aan, maar het is vaak ook een kwestie van stijl en kennelijk slaat dit net niet de juiste toon aan voor mijn meiden.

IMG_1515Ik kan me er ook wel iets bij voorstellen, ik denk persoonlijk eigenlijk dat De verdwenen prins jongens ook misschien meer aanspreekt dan meisjes. Ik vind het verhaal ook vrij hard en kan mezelf er niet helemaal in verliezen. Zwaarden, gevechten, harnassen, het is niet echt stuff voor meiden ;-).

Desondanks vind ik De verdwenen prins een boek dat goed leest en dat zo spannend is, dat je wilt doorlezen. Het einde maakt nieuwsgierig naar het vervolg. Het boek is beslist een aanrader voor wat oudere kinderen die van spannende avonturen houden. En dan is het helemaal leuk, want er zijn nog twee vervolgdelen! Het boek wordt aangeraden voor liefhebbers van de serie ‘De Grijze Jager’ van John Flanagan.

IMG_1516
Wat ik ook waardeer in dit boek is de plattegrond in de kaft. Ik hou er wel van als je een eigen wereld creëert, je deze ook visueel maakt voor je lezers. Voor sommigen zal het de pret bederven, maar ik denk dat het voor veel lezers een meerwaarde is.

De verdwenen prins – Jennifer A. Nielsen
Bekijk op bol.comEerste deel van ‘De kronieken van de kroon
Jeugdboek, hardcover, 272 pagina’s, Uitgeverij Terra Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

IMG_1521

Andere delen uit de serie De kronieken van de kroon:

koning-op-de-vlucht-kronieken-van-de-kroon-copyright-trotse-moeders-1Koning op de vlucht – Jennifer A. Nielsen
Bekijk op bol.comTweede deel van ‘De Kronieken van de kroon
Hardcover, 336 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Lees de recensie van deel 2 hier >>>>
 

de-schaduwtroon-kronieken-van-de-kroon-copyright-trotse-moeders-1De schaduwtroon – Jennifer A. Nielsen
Bekijk op bol.comDerde deel van ‘De Kronieken van de kroon
Hardcover, 336 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Lees de recensie van deel 3 hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …