Een weekendje rust

Ieder jaar gaan we met een aantal vrienden op ‘verjaardagenweekend’. Het concept is als volgt: In plaats van dat wij elkaar bij iedere verjaardag een cadeau geven stort iedereen ieder jaar een vast bedrag op een algemene rekening. Dit bedrag moet natuurlijk ook uitgegeven worden en dat doen we dan ook met z’n allen in een weekend.

Dit idee is ongeveer 4 jaar geleden geboren en zo werden er in afgelopen vier jaar ook nog heel veel kinderen binnen de vriendengroep geboren. De kinderen worden ook ouder, en dus zijn er ook al een aantal kinderen die niet meer in een campingbedje op de kamer bij de ouders kunnen slapen. En dus een groot bed nodig hebben (in beslag nemen). Al met al wordt het steeds lastiger om een groot huis te vinden waar ook voldoende vermaak is voor de kinderen, ouders en ook voor de vrienden zonder kinderen.

Dit jaar hebben we het anders gedaan. We hebben de kinderen een keer thuis gelaten! Alle opa’s en oma’s blij dat ze de kleinkinderen een weekend voor zichzelf hebben en wij een weekend rust.

Zo’n weekend zonder de kinderen was zeer geslaagd! Uitslapen kan ik niet meer, maar daar had ik rekening mee gehouden. Vroeg wakker? Lekker een boek lezen in bed en wachten totdat de douche vrij is. Daarna heerlijk ontbijten, en alleen maar met mijn eigen bord bezig in plaats van die van mijn dochter.

Opruimen, tanden poetsen en de stad in met z’n allen. Heerlijk een terras op en shoppen. Even niet rekening te hoeven houden met wanneer de kinderen moeten eten, of snel opzoek naar een openbaar toilet omdat dochterlief aangeeft dat ze eeeeeeecht MOET plassen en het bijna in haar broek doet.

De avonden waren ook genieten, lekker aan de borrel, een of twee meer dan gewoonlijk. Die rekening krijg je dan de volgende dag gepresenteerd maar ach je hoeft er niet om half zeven uit, al ben je dan wel wakker.

Na twee dagen is het wel weer genoeg geweest. Dan wil ik wel weer graag naar de kinderen, helemaal afgedraaid van alle gesprekken, heel de dag shoppen en de borrels, reizen we weer af naar huis. Weer helemaal blij dat we thuis zijn en bijkomend van het weekendje ‘rust’ liggen we om 20.00 uur ’s avonds in bed.

Op naar volgend jaar!

Lees ook:
Uitrusten kan ook na de vakantie
Kleine meisjes worden groot
Ik ben ook een trotse moeder!

Share

About Nienke

nschuil@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van bijna 5 jaar, die zich al heel wat voelt, en een zoon van nu ruim 2 die denk dat de wereld draait om het eten van snoepjes en koekjes. Ik werk part-time, 3 dagen in de week, op maandag en woensdag ben ik thuis bij de kinderen. Ik hou van schrijven, lezen, kletsen, koken, zoeken naar een nieuwe uitdaging, buiten zijn en leuke dingen ondernemen met de kinderen.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share