Mijn grote vriend Beer

Mijn naam is Bram en ik hou van beren. Mijn beer heet Beer omdat hij een beer is!

Mijn grote vriend Beer is een prentenboek met mooie getekende illustraties. De tekst in het boek is in grote letters gedrukt en bestaat uit korte zinnen. Op sommige pagina’s zijn ook korte geschreven zinnen toegevoegd. Het verhaal gaat over Bram die samen met zijn grote vriend Beer van alles beleefd. Zo gaan ze samen op avontuur, eten boterhammen, en vertellen elkaar geheimpjes. In de fantasiewereld van Bram is Beer een echte grote beer, maar in werkelijkheid is hij een kleine knuffelbeer.

Recensie
Ik vertel mijn zoon van 3 jaar dat ik een nieuw boek voor hem heb en laat hem de voorkant zien. Hij is erg onder de indruk van de grote beer die op de voorkant is afgebeeld. Zijn reactie is: “Wauw, dat is een grote beer!” Samen lezen we de avonturen die Bram en zijn grote beer beleven. Doordat de pagina’s weinig tekst bevatten en de illustraties groot en simpel zijn, hebben we het boek vrij snel uit. Het boek geeft wel de ruimte om het verhaal zelf nog aan te vullen, maar er valt voor een peuter niet veel te ontdekken in het boek. Persoonlijk hou ik meer van boeken waarin meer te zien is. Ik merk aan mijn zoon, dat hij het best een leuk boek vindt, maar dat hij dit boek niet snel als eerste uit zal kiezen als we een boek gaan lezen.

Mijn grote vriend Beer is zeker de moeite waard om te lezen, maar zal niet een boek zijn dat we eindeloos zullen lezen. Ik vind het een geschikt boek om voor het slapen gaan te vertellen, omdat het een boek is waar je vrij vlot doorheen bent. Naar mijn mening is dit boek ook al geschikt voor jongere kinderen. Vanaf 2 jaar, zal maar zeggen. Het is ook goed te doen voor kinderen die net zelf kunnen lezen, omdat de zinnen kort en simpel zijn.

Mijn grote vriend Beer – Suzanne Mcginness
Prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, Christofoor
Bestel dit boek hier>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share