Fairtrade verkleedpakjes

Eruit zien als een gevaarlijke haai zonder warme maskers of schmink? Dat kan met de zachte dierenmutsjes van Oskar en Ellen. De eenvoudig vast te maken staart maakt het verkleedsetje compleet. De dierenpakjes worden FairTrade gemaakt door vrouwen in de Filippijnen en zijn geschikt voor kinderen tot circa 6 jaar.

Recensie

Of ik een dierenverkleedsetje wil recenseren voor carnaval? Natuurlijk! Ik mag zelf een keuze maken uit een van de 14 verschillende dieren en dat blijkt lastig. Op de foto’s zien de pakjes er namelijk al prachtig uit. Met drie (euh vijf) zeer grote Apenheul fans en een zeer klim- en klautervaardig peuter, valt de keuze uiteindelijk op het apenpakje.

Het eerste dat opvalt als het pakje wordt bezorgd, is de zorgvuldigheid waarmee het wordt geproduceerd en verstuurd. Het pakje zit in een eenvoudig ademend bewaartasje en de afwerking is heel mooi. Mijn dochter Fien (van bijna 4 jaar, maar toont als ruim 5 jaar) zet het mutsje meteen op haar hoofd en wordt daardoor nog aaibaarder. Want zacht is het dierenpakje zeker. Ze kan ook prima zelf de staart om en af doen, ook al vindt ze dit toch een beetje een raar ding. Volgens mijn dochter zit het mutsje prima en ze doet het inderdaad ook niet snel af. Als ik de muts later die middag van mijn kinderen op moet, blijkt hij zelfs mij nog prima te passen. Ik vind het mutsje ook niet kriebelen en het is niet heel warm.

Als mijn dochter Saar van 2 jaar (2,5 jaar om precies te zijn) thuis komt, wordt het tijd om de draagbaarheid te testen. Ons lief klein stuiterballetje veranderd snel in een rondspringend aapje. Zowel muts als staart blijven prima zitten, terwijl zij toch al haar capriolen uithaalt. Ook voor deze test is dit dieren verkleedpakje dus ruim geslaagd. Uiteraard wordt ook mijn jongste kind van bijna 1 jaar geacht tot aap te transformeren. Zij ondergaat dit gelaten en laat het mutsje zonder probleem op haar hoofdje zitten.

Mijn conclusies:

  • Kinderen kunnen er zelf goed mee spelen;
  • Het geheel is met zorg gemaakt;
  • Ik verwacht dat het materiaal lang mooi blijft;
  • De muts is niet te warm;
  • Kinderen krijgen een nog hoger knuffelgehalte;
  • En ook de prijs is heel fijn. Ze zijn bij DeKleineVogelaar.nl voor slechts € 13,95 te koop.

Kortom deze carnavalspakjes zijn echt hartstikke leuk! Handig voor het carnaval en daarna ook nog een hele leuke aanvulling voor de verkleedkist! Bekijk hier de verschillende dierenverkleedsetjes>>

About Eefke

eefkebouwmeister@gmail.com'
‘81, vrouw, dol op mijn drie meiden van net 1jaar, 2,5 en 4 jaar, altijd een camera in m’n hand & schrijfblok in mijn tas, skiën, gek op feestjes & uitgebreid tafelen met lieve vrienden & goede wijn

Check Also

Lekker carnavallen in 2019? Dit moet je alvast regelen

Op 3, 4 en 5 maart 2019 is het weer zo ver: in het zuiden …