Waar is kiko?

Waar is Kiko? Is een prentenboek voor kinderen van 3 tot 9 jaar. Kiko is een bijzondere vogel uit Afrika, een Napoleonnetje. Hij kan alleen niet zo goed stilzitten en vliegt overal naar toe.  Op elke pagina kan je een een flap, een rijmpje en een zoekopdracht vinden.

Recensie:
Dit boek combineert eigenlijk alles wat een boek aantrekkelijk maakt voor kinderen. Mooie prenten, dieren, flapjes, op rijm geschreven en het betrekt je kind bij het boek door middel van zoekopdrachten. Het duurt dan ook niet lang of ik zit met mijn dochter op schoot te lezen.

De prenten zijn paginagroot en laten schitterende Afrikaanse dieren zien. Je waant je al bijna in dit warme continent! Het flapje bevindt zich steeds aan den rechterzijde van de pagina en is eigenlijk een omgevouwen stukje van de bladzijde. Door het openslaan van het flapje, verandert de prent meteen weer.

De zoekopdracht is op elke bladzijde weer hetzelfde. Zie jij Kiko de vogel? Tussen de immens grote dieren, de mooie bomen en struiken en het hoge gras zit Kiko steeds ergens verstopt. Mijn dochter maakt er al snel een wedstrijdje van wie het eerst Kiko heeft gevonden. Dat valt nog niet mee, want soms duurt het toch wel een tijdje voordat we hem ontdekt hebben. Wanneer het verhaal eindigt, wacht er nog een leuke verrassing op de lezertjes, waardoor je het boek Waar is kiko? voorlopig nog niet weg legt!  Voor wie Kiko echt niet kan vinden is er achter in het boek een spiekpagina… maar niet doorvertellen hoor!

Waar is kiko? – Cindy van de Ven
Prentenboek, Hardcover, 28 pagina’s, David en Goliat
Koop hier bij Bol.com >>>

Lees ook:
IJsberen en andere draaikonten in de dierentuin
Monstermuis
Mijn grote dierenboek

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share