Levend aas [thriller-recensie]

levend-aas-recensie-copyright-trotse-moeders-1Undercoveragente Patricia Rodiers probeert tijdens een blind date een seriemoordenaar te ontmaskeren. Maar haar beeld van de dader strookt niet met de blauwogige piloot die aan haar tafeltje verschijnt.

Dat haar gezichtsverlies tegenover het korps het minste van haar zorgen is, realiseert ze zich dan nog nauwelijks, totdat ze een niet mis te verstane e-mail krijgt: als je had gedacht dat ik een aantrekkelijke vrouw zoals jij zomaar zou laten gaan, dan heb je het goed mis…

Recensie
Levend aas
…. Deze titel slaat op het werk van een undercover agent die als aas dient om iemand te ontmaskeren. Maar ook op wormen, die als levend aas dienen om vissen te vangen, die geofferd worden voor een hoger doel, zoals de vader van de seriemoordenaar in dit boek zijn zoon vertelde.

levend-aas-recensie-copyright-trotse-moeders-11

Levend aas. Patricia Rodiers weet hoe het is om levend aas te zijn. Ze werkt als undercover-agente en is tijdens een operatie 4 jaar geleden haar man kwijt geraakt. Het boek begint wanneer ze zich voordoet als iemand die op een datingsite iemand ontmoet heeft en voor het eerst met hem afspreekt. De actie is op touw gezet omdat er meerdere vrouwen vermist worden die gemeenschappelijk hebben dat ze via een datingsite een afspraak met iemand hadden.

levend-aas-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Wanneer Patricia de potentiële seriemoordenaar treft, denkt ze dat de aantrekkelijke piloot niet de man is die ze zoeken. Heel voorzichtig durft ze het contact met hem op te bouwen, hoewel het verdriet om haar overleden man een nieuwe relatie in de weg staat. Ondertussen wordt doorgezocht naar de seriemoordenaar.

levend-aas-recensie-copyright-trotse-moeders-2

In het boek Levend aas, volg je niet alleen Patricia, maar ook de moordenaar. Je leest over zijn jeugd en zijn motieven om vrouwen te ontvoeren. En iedere keer weer lijkt de piloot te passen in het plaatje van de moordenaar. Maar is hij wel de moordenaar, of is hij te vertrouwen, zoals Patricia denkt?

levend-aas-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Spannend! Dit boek is een echte page-turner. Iedere keer lukt het de schrijfster, Katrien van Effelterre, om jou, als lezer, mee te nemen in het verhaal, in de verdenkingen, in de dreiging van gevaar. Ik heb het boek Levend aas echt in één avond uitgelezen, gewoon omdat ik vanaf de eerste pagina gegrepen werd door het verhaal en de manier van schrijven / spanning opbouwen en vasthouden. Hopelijk volgen er nog meer boeken van Katrien van Effelterre, ik zal ze graag lezen!

Levend aas – Katrien Van Effelterre
Paperback, 332 pagina’s, uitgeverij The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share