Geld lenen

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom iemand geld wil lenen. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van een auto , een verbouwing, een boot of een andere grote huishoudelijke investering. Ook kan iemand gewoon krap bij kas zitten om allerlei uiteenlopende redenen. Er bestaan verschillende soorten leningen om aan de behoefte naar geld te kunnen voldoen. Hieronder vatten we er een aantal voor je samen.

 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Leasen

Persoonlijke lening:
Een persoonlijke lening is op dit moment de meest gekozen productvorm. Bij deze vorm weet je van tevoren waar je aan toe bent. Dit geldt voor de rente, de looptijd en wat je per maand betaalt. De kenmerken:

 • Vaste rente
 • Vaste looptijd
 • Vaste maandtermijn
 • Maximale zekerheid
 • Kosteloos extra aflossen mogelijk

Doorlopend krediet:
Een doorlopend krediet biedt de flexibiliteit dat je de door jou afgeloste bedragen weer kunt opnemen tot aan het kredietlimiet. Daarbij wel opgemerkt dat de rente niet vast staat en variabel is. Dit betekent dat bij gewijzigde rentestanden de rente omhoog of omlaag zou kunnen worden aangepast door de geldverstrekker. De kenmerken:

 • Variabele rente
 • Afgeloste bedragen kun je weer opnemen tot aan het kredietlimiet
 • Vaste maandtermijn
 • Variabele looptijd
 • Kosteloos extra aflossen mogelijk

Leasen:
Bij het leasen gelden andere regels. De meest voorkomende en opkomende vorm van leasen is private lease van auto’s. Lease is een feite een vorm van financiering waarbij je de auto in bruikleen krijgt en waarbij bijkomende kosten zoals verzekering, wegenbelasting en onderhoud, in de maandelijkse termijn (het leasebedrag) zijn opgenomen. Nadeel van lease kan zijn dat je geen eigenaar bent van de auto en dat je van tevoren overeenkomt hoeveel kilometers je mag rijden. Mocht je deze overschrijden dan betaal je extra per kilometer. Voordeel is natuurlijk dat je 1 termijn betaalt waar alles in zit behalve de brandstof.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Kosten kinderkamer

Ben jij van plan om binnenkort de slaapkamer van je zoon of dochter te verbouwen …

Share
Share