Het geheim van de Hoffmans

Door een vreselijke gebeurtenis in het verleden is de familie Hoffman al jaren geleden uiteengevallen. Nu is het de dood die hem weer moet verenigen. Na een lang ziektebed is de oude Constanza overleden. Op de begraafplaats verzamelen de familieleden zich rond het graf, overspoeld door herinneringen en vragen. Ook Rodolfo Hoffman, Constanza’s ex-echtgenoot en ooit een beroemde zanger, is overgekomen uit Argentinië. Twintig jaar eerder vertrok hij naar Buenos Aires, op de vlucht voor de pijnlijke gebeurtenissen rond de dood van hun zoon Fernando en diens vrouw Emma. Wat er die avond precies gebeurde, weet niemand, behalve de overleden Constanza en Rodolfo. Nu hij zijn eigen einde voelt naderen en omdat het verleden zwaar op hem drukt, besluit Rodolfo om zijn deel van het verhaal met zijn dochter en kleinkinderen te delen.Een meeslepend verhaal over de dromen en verlangens van een gebroken familie, verscheurd door een duister geheim. Moeiteloos geeft Palomas aan Rodolfo, Martina, Lucas en Veronica ieder een eigen, unieke stem om te vertellen over het  familieverleden.

Recensie:
Op de voorkant van dit boek staat:  “Als de lezer de laatste pagina heeft bereikt, blijft hij achter met het gevoel dat hij méér wil lezen”  Met deze instelling begin ik te lezen. Kom maar op met dit spannende verhaal!

In het boek het geheim van de Hoffmans is ieder hoofdstuk door andere ogen geschreven, zo begint het boek met de stem van dochter Martina, vervolgens krijg je in het volgende gedeelte een hele andere kijk op het verhaal vanwege vader Rodolfo. Ook kleindochter Veronica en kleinzoon Lucas doen ieder hun eigen verhaal.Omdat het door 4 paar ogen verschillend  wordt verteld vind ik het moeilijk om het eerste gedeelte van het boek door te komen. De omschakeling zorgt ervoor dat dit boek mijn concentratie vraagt en het voor mij niet een boek is die je “even” pakt en vervolgens weer “even” weglegt.

Halverwege het boek kan ik de omschakeling goed maken en begin ik alvast te raden naar het geheim van de Hoffmans. Het verhaal vraagt om door gelezen te worden, om dit geheim te laten onthullen. Het geheim van de Hoffmans vraagt inderdaad om nog meer bladzijdes als de laatste bladzijde gelezen is. Ook al wordt het geheim onthult ik had nog zoveel willen weten.

Het geheim van de Hoffmans – Alejandro Palomas
Roman-gebonden-224 pagina,s-Signatuur
Bestel dit boek via bol.com>>

Lees meer:
Liever slordig gelukkig dan perfect gestrest
De 100 jarige die uit het raam klom en verdween

Door dik en dun

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share