Omdat je mijn vriendje bent

IJsje en mama zijn de beste vrienden. Alles doen ze samen. Tot mama IJsje een nieuw spelletje leert: zoek een vriendje. Dapper en vol goede moed gaat IJsje op pad. Hij leert een niet zo vriendelijke zeemeeuw, een speelse zeehond, een troep kibbelende pinguïns, een oude walrus en een jonge ijsbeer kennen. Zou een van hen zijn vriendje willen zijn?

Recensie
Het kleine ijsbeertje IJsje is een verlegen ijsbeertje dat het spannend vindt om contact te maken met andere dieren. Dit is de rode draad van Omdat je mijn vriendje bent. Volgens mij heel herkenbaar voor veel kleine kleutertjes die net naar school gaan en hun ouders. Gestimuleerd door zijn moeder trekt IJsje er toch op uit en vindt uiteindelijk een vriendje, een ander ijsbeertje.

Omdat je mijn vriendje bent is een mooi vormgegeven prentenboek: de bladzijden zijn stevig en de vacht van IJsje heeft een voelbaar laagje gekregen. Dat maakt het boek ook erg leuk voor heel jonge kinderen. De illustraties zijn aangepast op de omgeving waar het verhaal zich afspeelt, ijzige kleuren op de noordpool.

Het verhaal op zich is niet heel verrassend of bijzonder, maar de extra’s in de vormgeving maken Omdat je mijn vriendje bent een erg aantrekkelijk prentenboek voor veel kinderen. Het is een deel van een serie met meer verhalen over IJsje, voor wie geen genoeg kan krijgen van schattige ijsbeertjes.

Omdat je mijn vriendje bent – Guido van Genechten
prenten- en voelboek, gebonden, 32 pagina´s,Clavis B.V.B.A.
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>


Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share