Dansen op het dak

‘Piet je moet me helpen.’
‘Waarmee? Wat is er? Zijn de pepernoten aangebrand?’
‘De verlanglijsten zijn weg!’
Piet klopte hem op zijn schouder. ‘Dan blijven we toch hier? Dan slaan we een jaartje over.
Lekker rustig.’
‘Dat nooit!’ riep Sinterklaas.

Recensie:
In dit mooie sinterklaasboek staan 9 verschillende verhalen in. In die verhalen beleven sinterklaas en één van zijn pieten allerlei avonturen.

Eén van de verhalen gaat over het volgende:
Op een dag is het heel slecht weer, daarom moeten sinterklaas en de piet schuilen. Dat doen ze in een schuur bij een boerderij. De hond blaft en ze horen mensen praten. Er staat een politieagent met de boer. Ze denken dat ze inbrekers zijn die verkleed zijn.  Dan gelooft de boer toch dat het sinterklaas is met zijn piet. Hij gaat gauw zijn twee kinderen halen. De agent gelooft het nog niet, totdat de sint hem herkent en bij zijn voornaam noemt. Ook verteld sinterklaas wat de agent vroeger deed toen hij klein was. Dan gelooft hij dat het toch geen inbrekers zijn.

De verhalen van dansen op het dak zijn verschillend in grootte. Zelf vind ik dit ideaal dat er verschillende verhalen in staan. Als je even niet veel tijd hebt maar wel graag wilt voorlezen, geeft dit de mogelijkheid om een heel verhaal te lezen en niet halverwege te moeten stoppen. Het ene verhaal is wat spannender dan de andere. Ze zijn allemaal erg leuk beschreven.

Dansen op het dak – Hanna Kraan
Prentenboek, hardcover, 45 pagina’s, Lemniscaat

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share