Ik vlieg! Maar vertel het niet verder

ik-vlieg-cover-trotse-moedersVictor wil beroemd worden. Maar dat lukt niet zo goed.
Tot op een dag alles verandert.
Hij ontdekt dat hij kan vliegen!
Eureka! denkt Victor. Nu word ik beroemd!
Er is maar één probleem: Victor kan alleen vliegen als er niemand in de buurt is.
Als iemand hem ziet, stort hij halsoverkop neer.
Help!

Recensie
Wat leuk, een boek wat een combinatie is van een leesboek en een stripboek. Oftewel: er is voldoende tekst te lezen (hoewel steeds korte stukjes) maar er zijn ook bladzijden vol tekeningen zonder tekst waarbij je zelf het verhaal moet verzinnen.

ik-vlieg-copyright-trotse-moeders-2 ik-vlieg-copyright-trotse-moeders-3

Volgens de uitgever is het boek “Ik vlieg! Maar vertel het niet verder” geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, maar mijn dochter van 8 griste het meteen uit mijn handen. Ze heeft het boek met erg veel plezier gelezen. Grappig, ik dacht dat het juist een geschikt boek voor mijn oudste zoon van 11 was (die overigens direct zei dat hij het wilde lezen wanneer zijn zusje het uit had!).

ik-vlieg-copyright-trotse-moeders-1

Het is een dik boek, 275 pagina’s, maar door de korte stukken tekst en de strips ook prima te lezen voor kinderen die moeite hebben met lezen. ik-vlieg-copyright-trotse-moedersOp die manier kunnen ook zij een keer een “echt dik boek” lezen.

Mijn dochter vertelt zelf waar Ik vlieg! over gaat en wat ze er van vond:

Het boek gaat over dat een jongen kan vliegen. Als iemand naar hem kijkt, dan valt hij naar beneden. De kangoeroepoep-sleutelhanger was kwijt, hij liet hem vallen. Het is een hele belangrijke sleutelhanger want de opa van Victor is dood gegaan en dit was het enige wat hij van hem had, en een schilderij van klaprozen.

En toen ging hij op zoek naar de sleutelhanger, maar dan vliegend en hij viel in een weiland van een koe. Weet je wat hij toen deed? Hij smeerde zich helemaal in met koe-poep! Dus niemand herkende hem in het donker en dus kon hij vliegen zonder te vallen.

ik-vlieg-copyright-trotse-moeders-4

Toen ging het regenen, dus al het koe-poep ging weg. Hij was in zijn blootje. Toen ging hij weer terug in mama’s auto en toen hij thuis was, zag hij klaprozen. Die zaadjes zaten dus in de kangoeroepoep! Victor vertelde alles aan zijn papa en mama en de rest moet je zelf lezen!

ik-vlieg-koemest-copyright-trotse-moeders

Ik vond het een heel leuk en grappig boek. Ik moest het meest lachen om de tekeningen, vooral die van de nadelen van insmeren met koe-mest.

Ik vlieg!- Paul Jennings & Andrew Weldon
Bekijk op bol.com(Maar vertel het niet verder)
Hardcover, 275 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Donald Duck kookboek

Het Donald Duck kookboek is een kinderkookboek met de favoriete recepten van de leukste Disney-figuren. …

Share
Share