Prettig afvallen met Greet

prettig-afvallen-met-greet-recensie-copyright-trotse-moeders-1Prettig afvallen met Greet heeft meer dan 350 gezonde, slanke en eenvoudige recepten. Ze passen bij een gezonde eetgewoonte en bij een verantwoorde manier van afvallen. De recepten zijn gerangschikt in 11 hoofdstukken (bijv. vlees, pasta’s, salades) en een aantal thema’s als barbecue, fondue, Kerstmis en uit eten.

Recensie
Wat een gezellig boek is dit. No-nonsense, geen nieuwe diëten zoals die iedere paar jaar voorbij komen, geen hypes maar gewoon, gezond en bewust eten.

prettig-afvallen-met-greet-recensie-copyright-trotse-moeders-8
Een kookboek met humor!

Ik mag dat wel: kijken naar wat je lichaam nodig heeft en hoe je daar aan kunt komen zonder al te veel te eten.

Waarom noem ik dit boek “gezellig”. Dat komt vooral door de uitstraling. Het is een persoonlijk boek, alleen al door de leuke foto op de cover. In het boek staan ook persoonlijke foto’s. Dit maakt het voor mij ook betrouwbaar, net zoals het gegeven dat Greet van de Pol-Pouwels is al ruim 25 jaar  voedings- en ervaringsdeskundige is.

prettig-afvallen-met-greet-recensie-copyright-trotse-moeders-4

In het boek vind je algemene informatie, en ook informatie over wat te doen bij speciale gelegenheden wanneer je toch op je gewicht wilt letten, zoals bij ‘uit eten’, maar ook bijvoorbeeld wat je beter wel of niet kunt bestellen wanneer je Chinees eten gaat afhalen. Greet van de Pol woont kennelijk in de buurt van Apeldoorn want een aantal foto’s zijn van lokale middenstanders of zijn genomen op de markt in Apeldoorn.

prettig-afvallen-met-greet-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Maar goed, het is een kookboek, dus ga ik natuurlijk ook de recepten eens goed bekijken. Zo op het eerste gezicht zien ze er eenvoudig uit. Goed te doen dus, ook wanneer je weinig tijd hebt.  Prima gedoseerd staat er ook bij de recepten allerlei extra informatie, zoals over het bewaren van mosselen of tips bij bakken / braden.

prettig-afvallen-met-greet-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Prettig afvallen met Greet is verdeeld in handige hoofdstukken zoals kip en kalkoen, vegetarische recepten, vakantie, soepen en Kerstmis. Ik mis wel een hoofdstuk met nagerechten (ik ben dol op toetjes), maar bij de extra recepten staan wel een aantal lekkere recepten voor iets voor bij de koffie of als nagerecht.

prettig-afvallen-met-greet-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Ik denk dat ik dit boek nog vaak zal pakken, gewoon, omdat het zo leuk is om er in te bladeren en om gewone, gezellige gerechten mee op tafel te kunnen zetten. Wanneer we dan ook nog eens minder calorieën binnen krijgen èn gezond eten, is dat helemaal mooi meegenomen!

Prettig afvallen met Greet – Greet van de Pol – Pouwels
Paperback, 224 pagina’s, uitgeverij De Vlinder
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Vlindervrienden en het Grote Avontuur

Vlindervrienden en het Grote Avontuur is een Canadese animatiefilm die door Just Entertainment naar Nederland …

Share
Share