Haas en zijn vrienden – zes avonturen om zelf te lezen

In deze meegroeibundel lees je zes vrolijke en soms spannende verhalen. ‘Haas wint een beer’ kunnen kinderen al na korte tijd in groep 3 zelfstandig lezen. Het oplopende AVI-niveau zorgt voor minstens een jaar lang leesplezier.

Recensie
Dit jaar is mijn dochter begonnen aan het ‘avontuur’ dat lezen heet. Na de eerste maanden in groep 3 begint ze al steeds beter te lezen en gaat er een wereld voor haar open. “Haas” is dan ook geen onbekend figuur voor haar, op school in de bibliotheek zijn ook boekjes van Haas te vinden en de juf leest er ook wel eens in voor. Het leuke aan de bundel ‘Haas en zijn vrienden‘ is dat er 6 verhalen in staan en dat het eerste verhaal is geschreven op AVI Start niveau. Dus prima te doen voor mijn dochter. De woorden en zinnen zijn kort en worden begeleid door duidelijke illustraties.

Het tweede verhaal ‘Haas is op kip’ gaat verder op niveau AVI M3. De woorden en de zinnen zijn in dit verhaal wat langer en moeilijker dan in het eerste verhaal. Het verhaal gaat over verliefdheid, een onderwerp dat voor veel kinderen erg leuk is om over te lezen. Wat ik erg leuk vind aan Haas en zijn vrienden is dat er voor ieder stukje tekst een afbeelding van het personage staat afgebeeld die de woorden zegt. Dit zorgt er voor dat kinderen de teksten die ze lezen beter zullen begrijpen.

‘Haas ruimt op’ is het derde verhaal en ook in AVI M3 niveau geschreven. Daarna volgen 2 verhalen op AVI E3 niveau, dit is het niveau dat de meeste kinderen aan het einde van groep 3 bereiken. Voor mijn dochter nog te moeilijk om zelf te lezen, maar het is een leuk verhaal om voor te lezen. Elk verhaal heeft een leuk onderwerp. Het gaat veelal over vriendschap, verdriet, liefde en er zit ook zeker humor in de verhalen.

Zoals bij alle zes verhalen in Haas en zijn vrienden is ook het laatste verhaal (dat geschreven is op AVI M4 niveau) voorzien van prachtige illustraties. Deze zijn gemaakt door Gertie Jaquet, zij en auteur Annemarie Bon hebben samen al 16 boeken met Haas in de hoofdrol geschreven.

Deze dikke bundel met verhalen over Haas en zijn vrienden zal hier vast en zeker nog vaak gelezen worden! Wat mij betreft een echte aanrader.

Haas en zijn vrienden- Zes avonturen om zelf te lezen – Annemarie Bon & Gertie Jaquet
Hardcover, 205 pagina’s, uitgeverij Moon.
Dit boek bestel je hier >>>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

365 dingen om te doen met je kleinkind

365 dingen om te doen met je kleinkind is een doeboek voor opa’s en oma’s. …

Share
Share