Vakantie-tip: bezoek een Aloë Vera kwekerij

Zelf ben ik groot fan van leuke uitjes die ongemerkt nog leerzaam zijn ook. Veel musea bieden dat: spelplezier in een rijke omgeving. Leren gaat zo vanzelf en het vergroot de algemene ontwikkeling van je kind.

Badkamer

Trotse Moeders hebben vaak een heleboel spulletjes in de badkamer staan. Shampoo, crèmes, tandpasta etc. Ook spullen voor kinderen zijn er vaak te vinden, zoals zalf of talkpoeder. Verkoelende zalven voor zowel kinderen als volwassenen, bevatten vaak Aloë Vera. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe wordt daar bijvoorbeeld gel van gemaakt?

Aloë Vera

Bij kwekerij Dr. Green in Naaldwijk, krijg je in de zomervakantie de gelegenheid om het enige glastuinbouwbedrijf in Europa dat zich volledig gespecialiseerd heeft in het kweken van Aloë vera te bezoeken. En niet alleen te bezoeken en de prachtige planten te bekijken, maar ook om een workshop te volgen.

Interactieve rondleiding met slijm maken

De excursie start met een rondleiding door de kas waar duizenden Aloë vera planten staan. Je kunt zien hoe de plant groeit en waarom de Aloë vera plant zo bijzonder is. Er is volop tijd om vragen te stellen en er kunnen er toffe foto’s en selfies gemaakt worden tussen de Aloë’s. Na de rondleiding gaan bezoekers zelf aan de slag met de gel uit de Aloë vera. Bij de kinderexcursies mogen de kinderen natuurlijke slijm maken.

Data zomer 2022

Zaterdag 2 juli – Kinderexcursie met slijm maken – 13:00 – 14:30 uur
Zaterdag 9 juli – Jong en oud – 13:00 – 14:30 uur
Dinsdag19 juli – Kinderexcursie met slijm maken – 13:00 – 14:30 uur
Donderdag 28 juli – Kinderexcursie met slijm maken – 13:00 – 14:30 uur
Woensdag 3 augustus – Kinderexcursie met slijm maken – 13:00 – 14:30 uur
Maandag 8 augustus – Kinderexcursie met slijm maken – 13:00 – 14:30 uur
Zaterdag 13 augustus – Jong en oud – 13:00 – 14:30 uur

Kosten

Inschrijven via www.drgreen.nl/bezoek. Het aantal plaatsen per excursie is beperkt. Toegang vanaf €9,95. Het is ook mogelijk om buiten de vakantieperiode een excursie te bezoeken of er een kinderfeestje van te maken.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Gezond koken voor kinderen met deze tips

Vind je het moeilijk om gezond te koken voor je kids? Je bent niet de …

Share
Share