Het Slaap en Gaap boek

In het nieuwste boek van Viviene van Eijkenborg zorgen de vrolijke avonturen van Kaat en Ko en de spelletjes van Suzie de Slaapfee ervoor dat het bed ritueel elke avond weer een gezellige gebeurtenis is. Professor dr. Robert Didden en dr. Marcel Smits, gerenommeerde specialisten op het gebied van slaapstoornissen, geven in het boek professioneel advies.

In hun eerste levensjaren maken kinderen grote stappen in hun ontwikkeling. Zo leren ze niet alleen staan en eten, maar ook goed alleen slapen. Bij de een gaat dit vanzelf goed, bij de ander is dit een dagelijks terugkomende strijd. Dit boek biedt u ondersteuning, zodat het leren genieten van een heerlijke nachtrust een leuke ervaring en een ontdekkingsreis wordt voor uw kind!

Het Gaap en Slaap Boek bevat onder andere leuke voorlees verhaaltjes, opdrachtjes, beloonstickers en twee kalenders. Met de tips van Suzie de Slaapfee leert uw kind alles om een echte slaapkop te worden die met plezier naar bed gaat en weet wanneer het tijd is om op te staan. Want inslapen is één ding, doorslapen is net zo belangrijk.

De vrolijke verhalen van Kaat en Ko en de spelletjes van Suzie de Slaapfee maken van het bedritueel elke avond weer een gezellige gebeurtenis. In het aparte gedeelte voor ouders, achterin het boek, krijgt u gedegen advies van Prof. Dr. Robert Didden en dr. Marcel Smits, gerenommeerde specialisten op het gebied van slaap en slaapstoornissen. Zo komen u en uw kind alles te weten wat nodig is voor een plezierige nacht die ook voor een prettigere dag zorgt!

Recensie
Kaat en Ko zijn absolute toppers bij onze dochter van vijf. De streken die zij uithalen zijn grappig en spreken hierdoor aan, de herkenning in de verhalen naar eigen situatie geeft een vertrouwd gevoel. Ik moet zeggen dat het ook helpt, toen we bij de pagina met het smoezendoolhof aankwamen was dit wel erg herkenbaar en heeft mijn dochter die avond GEEN enkele smoes gebruikt! En ging naar bed en is ook niet meer naar beneden gekomen.

Van baby af aan hebben we eigenlijk problemen met slapen gehad met onze dochter. Omdat ze in haar eerste maanden nogal last had van buikkrampen hadden we na 8 maanden nog steeds geen goed dag en nacht ritme. Gelukkig sliep ze echt door toen ze twee was, daar waren we erg blij mee. En toen kwam het besef, hé ik lig in bed en jullie zitten gezellig beneden thee te drinken… Met alle gevolgen van dien.

Het Slaap en Gaap boek had ik veel eerder in huis moeten hebben, dan had ik er zeer veel profijt van gehad. De verhaaltjes zijn leuk, en het is een interactief boek, Suzie de Slaapfee geeft leuke opdrachten! De tekeningen zijn vrolijk met veel kleur en grappige illustraties, wat erg aanspreekt bij de kinderen.

Het oudergedeelte geeft een goede aanvulling op het kinderdeel en is erg informatief en zinvol om door te lezen voor de ouders.  Prof. Dr. Robert Didden en Dr. Marcel Smits zorgen voor een duidelijke toelichting op de problemen die kunnen voorkomen rond het slaapgedrag van kleine kinderen.

Een goede boekentip voor ouders van kinderen die moeite hebben met in slaap komen en met doorslapen!

Het gaap en slaap boek – Marcel Smits, Robert Didden, Vivienne van Eijkenborg
Ouder-kindboek, Hardcover, 64 pagina’s, Difrax
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Lees ook:
Jojo het slangenmeisje
Kabouter Plop leest voor
Op stap in de lente en zomer

About Nienke

nschuil@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van bijna 5 jaar, die zich al heel wat voelt, en een zoon van nu ruim 2 die denk dat de wereld draait om het eten van snoepjes en koekjes. Ik werk part-time, 3 dagen in de week, op maandag en woensdag ben ik thuis bij de kinderen. Ik hou van schrijven, lezen, kletsen, koken, zoeken naar een nieuwe uitdaging, buiten zijn en leuke dingen ondernemen met de kinderen.

Check Also

4 tips voor een peuter die niet slaapt

Sliep je kindje heerlijk door in de babytijd, maar is dat nu in de peutertijd …