Verlichting voor kinderkamer

De kleur op de muur, decoratie, knuffels en een bed in de juiste maat: er komt veel kijken bij het decoreren van een kinderkamer, maar er zijn ook praktische zaken waar je rekening mee moet houden. De verlichting bijvoorbeeld. Het moet bovenal veilig zijn, maar het mag natuurlijk ook passen bij de rest van de kamer. Gelukkig is dat maar al te goed mogelijk. We geven je graag wat tips over waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van verlichting voor de kinderkamer.

Veiligheid voorop
Als je de kamer van je kind gaat inrichten, staat veiligheid voorop. Hoe leuk een bepaald meubelstuk of een speciale lamp er ook uit kan zien, je wilt niet dat er onnodige risico’s ontstaan, op welke leeftijd dan ook.

Plaatsing en soorten lampen
Denk over de plaatsing van de lamp: liefst ergens waar de kleine er niet bij kan. Ook wil je voorkomen dat hij te warm wordt en stoffen vlam kunnen vatten. Je wilt dus kiezen voor verlichting die extra veiligheid biedt en ook verbrande vingers of omgevallen lampen voorkomt. Daarvoor zijn plafonnières, hanglampen en opbouwspots een uitstekende keus.

Lampen aan het plafond maken het niet alleen veiliger in de kinderkamer, maar creëren ook meer ruimte. Dat is fijn voor je kleintje, want zo is er meer plek om te spelen. Maar ook voor jou: zo kun jij na al dat spelen tenminste makkelijk met de stofzuiger of een doekje door de kamer, zonder lampen opzij hoeven te slepen.

Denk na over de lange termijn
Wanneer je de kinderkamer gaat inrichten, houdt er dan rekening mee dat je kind ouder wordt. Telkens investeren in een compleet nieuwe inrichting is een dure bezigheid, dus een aantal basisitems, zoals goede verlichting, kunnen dit kostbare klusje al een stuk dragelijker maken.

Een lamp in een bepaald thema kan leuk zijn, maar kinderen kunnen er ook snel op uitgekeken raken. Een lamp die toekomstbestendig is is daarom vaak een duurzamere keus. De hanglampen van Light and Living maken je kinderkamer net dat beetje specialer, dankzij de uitgesproken designs en bijzondere materialen. Toch gaan de ontwerpen lang mee, en passen ze bij veel verschillende stijlen.

Ook belangrijk voor de lange termijn: hoe praktisch de verlichting is als je kinderen ouder worden. Maken ze huiswerk in hun kamer, of lezen ze graag? Een goede leeslamp is dan een must. Halogeenverlichting is ideaal voor bureauverlichting en leeslampen in de kinderkamer. Het komt het dichtst bij daglicht en is minder vermoeiend voor de ogen dan ander kunstlicht.

Licht uit, oogjes toe
In een babykamer is rustige en indirecte verlichting een must. Fel licht dat direct in de ogen van de kleine schijnt, is natuurlijk niet gewenst. Ook kun je erover nadenken om dimbare verlichting te installeren Zo kun je een kalmerende en gezellige sfeer creëren in de kamer, waardoor het naar bed gaan een stukje makkelijk kan worden. Met een veilig, kinderbestendig nachtlampje kun het slapengaan ook prettiger maken.

Heb je echt geen idee welke verlichting de beste keus is voor jullie kinderkamer? Laat je dan adviseren in een speciale zaak. Zit je in de fase waarin je de babykamer verandert naar kinderkamer, en heb je nog meer tips nodig over voor andere decoratie? Lees dan ook even deze blog met de leukste kinderkamer trends. Veel plezier met inrichten!

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Waarom vernieuwende technologieën voor veiligheid zorgen in het online betrouwbaar casino 2022?

Nu de Nederlandse online ook legaal online zijn kunnen we in ons land helemaal veilig …