Julius Zebra 3: Ellende met de Egyptenaren

Ik vind het genre Graphic Novel echt een prima genre. Het staat vrijwel altijd garant voor boeken vol humor en door de afwisseling tussen tekst en afbeeldingen wordt het verhaal op een goed te lezen manier verteld. Ook kinderen die minder van lezen houden, zullen dit soort boeken aantrekkelijk vinden! Extra aantrekkelijk bij de serie over Julius Zebra is dat er indirect ook kennis overgedragen wordt. In dit deel (Ellende met de Egyptenaren) over ‘het oude Egypte’.

Het verhaal
Na zijn verblijf in het oude Rome en Britannia reist Julius Zebra met zijn vrienden af naar het oude Egypte. Daar wordt Julius aangezien voor een Paardengod. Ze belanden in de stad Alexandria, waar ze als koningen worden behandeld.

Helaas duurt het niet lang voor een van Julius’ vrienden een juweel steelt en zo een vloek over de hele groep afroept. Hoe gaat Julius zich hier weer uit zien te redden?

Mening
Tja… ik heb al aangegeven dat ik eigenlijk al enthousiast ben over dit genre boeken. Zelf vind ik dit boek over Julius Zebra een beetje “over the top”, de afbeeldingen zijn naar mijn mening té hysterisch en de frequente afwisseling tussen gewone letters en hoofdletters vind ik er onrustig. Maar goed, ik ben niet de doelgroep!

Voor kinderen is dit boek genieten. De ene grap na de anderen, avonturen die helemaal de mist in dreigen te lopen en erg grappige tekeningen. Het nodigt echt uit om te lezen. En dan nog een heleboel weetjes oppikken zonder dat je het merkt, heerlijk!

De vormgeving vind ik zelf ook erg goed. Van de verdeling in hoofdstukken tot de nummering in Romeinse Cijfers, alles klopt bij het thema. Aanrader voor kinderen!

Julius Zebra 3: Ellende met de Egyptenaren – Gary Northfield
Hardcover, CCXVIII pagina’s, uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Bestel dit boek hier >>>>

Bekijk / bestel alle delen over Julius Zebra hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Evi en Eenhoorn – Graphic Novel serie voor kinderen die houden van eenhoorns, roze en humor

Dana Simpson heeft een hele aantrekkelijke Graphic Novel serie gemaakt, volledig in kleur. De doelgroep …

Share
Share