Rupsje Nooitgenoeg – 4 in 1 puzzel

Screenshot 2015-03-25 at 12.43.02Deze set bestaat uit 4 puzzels met bontgekleurde afbeeldingen uit het boek Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle. Hierin gaat het rupsje op zoek naar heerlijke hapjes die je ook terug ziet op de puzzels. De jongste puzzelaars beginnen met een puzzel van 4 stukken en wie toe is aan de volgende uitdaging kan een puzzel van 6, 9 of 16 stukken leggen. Materiaal: karton. Leerpunten: fijne motoriek, zelfstandig werken, waarnemen, ordenen, tellen.

Screenshot 2015-03-25 at 13.29.41Recensie
De bovengenoemde leerpunten gelden voor alle puzzels voor jonge kinderen. Wat deze doos puzzels extra leuk maakt, zijn de afbeeldingen van “Rupsje Nooitgenoeg”, oftewel “De Hongerige Rusp” zoals mijn kinderen hem noemen.

Screenshot 2015-03-25 at 13.30.48Het kinderboek van Eric Carle waarin te zien is hoe een eitje op een blad een piepklein rupsje wordt, en zich door een heleboel lekkere dingen heen eet om vervolgens via cocon een ‘wonderschone vlinder’ te worden, is een klassieker. Ik ken het boek nog steeds uit mijn hoofd, ook al zijn mijn kinderen niet meer in de leeftijd dat ze met hun vinger de gaatjes volgen waar het rupsje zich doorheen heeft gegeten.

Screenshot 2015-03-25 at 13.30.33Het is dan ook fantastisch om naast Rupsje Nooitgenoeg ook andere tekeningen uit het boek terug te zien. Allerlei lekkere dingen, met name. Leuk voor de kinderen: ijsje, appel, meloen, lolly. Herkenbaar en aansprekend.

Op iedere puzzel komt ook Rupsje Nooitgenoeg voor en alle vier de puzzels zijn met een dikke, vrolijk gekleurde rand omgeven waardoor eenvoudig te zien is welke puzzelstukjes bij welke puzzel horen.

Screenshot 2015-03-25 at 13.29.56De tekeningen zijn per puzzel ook aangepast om het maken van de puzzel haalbaar te houden. Bij de puzzel met 4 stukken is het een grote, herkenbare afbeelding van de rups. De puzzel van 16 stukjes is echt een stuk lastiger, ook door de witte achtergrond. Leuk dus, als eerste puzzel, maar ook voor kinderen die al wat ouder zijn.

De puzzels passen wanneer ze gemaakt zijn allemaal in de doos. Het karton is dik genoeg om de puzzel in de doos te schuiven wanneer de puzzel gelegd is, waardoor het eenvoudig op te ruimen is en weer klaar voor een volgende keer puzzelplezier.

Screenshot 2015-03-25 at 13.31.01

Ruspje Nooitgenoeg – 4 in 1 puzzel
Eric Carle, Bambolino Toys, 4, 6, 9 en 16 stukjes

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – puzzel – Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist

Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist is Speelgoed van het …