En dan blijk je zwanger van een eeneiige tweeling….. [persoonlijke blog]

Tja, en dan blijk je zwanger van een eeneiige tweeling! Om maar met de deur in huis te vallen, we hebben voordat J geboren werd een miskraam moeten meemaken, en tussen J en deze zwangerschap ook nog een. Zodoende hadden we bij deze zwangerschap een vroege echo met 8 weken.

doctor-233548_960_720Gespannen als ik was, was ik al heel erg blij dat ik één kloppend hartje zag op de echo…en toen…zag ik er nog één! Er gaat van alles door je heen (dakkapel, extra grote auto, oh jee, kraamtijd met 2). De echoscopiste haalde ons gelijk van onze roze wolk, want ze zag geen tussenschot tussen baby A en baby B.

En als de twee kleintjes in één vruchtzak wonen, heb je een heel hoog risicozwangerschap, met hoge kans op mortaliteit van één of van beide kindjes. Bah! We hebben twee weken lang in spanning  gezeten. Gelukkig kreeg ik toen een tweede uitgebreide echo, en er blijkt  een dun vlies tussen de twee minimensjes te zitten.

De schrik die je toch stiekem hebt van een tweeling, die was inmiddels al een beetje minder geworden, en we zijn heel blij dat alles zo goed gaat. Wel blijven we elke twee weken onder controle van de gynaecoloog omdat er een risico bestaat dat er verkeerde vaatverbindingen in de placenta zijn, waardoor beide kindjes een groot risico lopen en heel ziek kunnen worden.

Verder komt de aannemer vrijdag langs, want zonder dakkapel redden we het niet vrezen we. Zwanger van een tweeling. Er gaan heel gekke dingen door je heen. Van kinderwagen (boven of onder elkaar, of toch naast elkaar of achter elkaar), tot maxi cosi’s (hoeveel passen er eigenlijk op de achterbank van een Renault Clio?)

Af en toe krijg je toch een soort lichtelijke paniekaanval. Ik vond één kindje al best zwaar in de kraamtijd, wat moeten we er dan met twee?! En dan ook nog J, die tegen die tijd nét 2 is geworden? Op dit moment ben ik 14 weken zwanger, en ik houd jullie op de hoogte!

Voor andere, persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

About Margriet

marga.eshuis@hotmail.com'
ik ben Margriet en op dit moment zwanger van een een-eiïge tweeling. Daarnaast ben ik de mama van zoon J en gelukkig getrouwd met mijn fantastische man B. Ik zet de namen van man en kind(eren) niet voluit vanwege hun privacy, maar schrijf wel vanuit mezelf

Check Also

Terug in Burgers’ Zoo: wat is er veranderd?

Ein-de-lijk konden we weer naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Na een lange periode van voorzichtig zijn …