Moe is moe maar voldaan

Het valt niet mee om Goede Moeder te zijn,
zeker wanneer je jezelf vergelijkt met Andere Moeders.
Als Home-Manager heb je o.a. te maken met races
tegen de klok, multitasken, Hulp-Moederen,
schuld- en sloofjesgevoelens, Ongestelde-Hormonen,
nachtelijk gepieker en Baby-Kriebels.

In dit boek komen taboes binnen het moederschap boven tafel. Bovendien laat het zien dat je keuzes kunt maken in de manier waarop je moeder bent. Herken, lach en mopper mee bij de ervaringen van een Gewone Moeder. Het maakt niet uit of je betaald werkt of thuis als moeder werkzaam bent, ook vrouwen die geen moeder zijn en vaders, blijken dit boek te waarderen.

Recensie
Auteur Irene Wing Easton vond vroeger in “Mijn Eerste Leesboekje” de woordspeling “moe is moe” erg grappig. Nu ze zelf moeder is komt ze erachter wat de diepere betekenis van deze zin is. Want moe ben je als moeder maar al te vaak.

Wanneer ik begin te lezen ben ik meteen aangenaam verrast. Het boek bestaat uit korte verhalen die precies op de vrije tijd van moeders is afgestemd. Lekkere lectuur die je even snel tussendoor leest. Als je heel veel geluk hebt en de kinderen zijn echt even rustig en zoet aan het spelen, dan kun je misschien zelfs genieten van twee verhaaltjes. Door deze opbouw is het een boek die je toch even snel pakt, tussen de bedrijven door. Waar je met andere boeken het niet de moeite waard vindt om het überhaupt te proberen, doe je dat hier wel omdat je weet dat het slechts een kort stukje is. Een verademing vind ik dat naast de herkenbaarheid nu eens niet de strijd tussen de werkende en niet werkende mama’s wordt aangegaan. Sterker nog, er wordt een brug geslagen die bouwt aan solidariteit tussen deze twee groepen. Geen van deze groepen krijgen het idee zich te moeten verantwoorden voor hun keuze en dat is wel zo ontspannend. Niets zo vervelend als je tijdens een momentje voor jezelf wordt gewezen op je keuze van wel of geen betaalde baan.

De verhalen geven je stuk voor stuk een goed gevoel, simpelweg omdat je een hart onder de riem gestoken krijgt en weer helder voor ogen hebt: “Ik ben niet de enige…”

Laat Moe is moe maar voldaan vooral onder handbereik liggen en grijp het zodra je even de tijd of behoefte hebt om even alleen aan jezelf te denken! Boek uit? Doe je vriendinnen dan een lol en duw ze dit boek in de handen. Gegarandeerd een succes!

Moe is moe maar voldaan – Irene Wing Easton
Koop hier>>

Lees ook:
Kind in balans
Ouderschap vanuit je hart
Oei, ik groei

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

De kleine koning(in)

Alle ouders krijgen ermee te maken: de peuterpuberteit. Peuters die driftbuien krijgen – bij voorkeur …

Share
Share