Bedje verwissel [persoonlijke blog]

Bedje verwissel; Een leuk en gevarieerd gezelschapsspel voor in het weekend. Wie het laatst van bed wisselt, wint! Spelers: De drieling T, M, en P van 4, grote zoon B van 7, meneer B en een mystery guest.

wekker 6.30 uZaterdagochtend 06.30 uur, kleine T komt naar het grote bed toe en wil erin. Ik wil dit niet, want ik zou graag nog een tijdje doorslapen en vraag hem daarom vriendelijk weer terug te gaan naar zijn eigen bed. T begint keihard te huilen. Omdat ik bang ben dat hij iedereen wakker huilt sluiten we snel een deal: Hij mag op mijn plek in het grote bed gaan liggen en ik kruip in zijn veel te kleine bedje.

Ik krul me op en val in slaap. Helaas niet heel erg lang want daar is T weer. Hij wil toch liever weer in zijn eigen bed. Ik ga maar weer terug naar mijn eigen bed. Maar, daar kan ik niet meer in want inmiddels liggen zoontje M en dochtertje P daar. Goed, dan ga ik wel in het bed van M liggen. Nog voor ik goed en wel lig staat daar M voor mijn neus; hij wil zijn bed terug. Ik ben heus niet voor 1 gat te vangen en kruip snel in P’s bedje. Ha, ik kan dit spel ook heel goed meespelen!

Het duurt echter niet heel lang voordat ook zij haar bed terug wil. Ok, ok, dan ga ik wel weer in mijn eigen bed liggen. Ik ga lekker liggen en doezel zowaar even weg. Maar jawel hoor, daar zijn T, M en P weer, ze willen toch liever weer in het grote bed. Meneer B. “slaapt” ondertussen gewoon door. Ik weet dat hij niet slaapt, zijn speltactiek is zo stil mogelijk blijven liggen en zich nergens mee bemoeien.

Ik heb inmiddels niet zo’n zin meer in dit spel… Ik zou zo graag nog eventjes slapen! M, T en P wurmen zich ondertussen naast en op me, maken ruzie over wie waar mag liggen en het wordt er niet gezelliger op, laat staan comfortabeler. Maar gelukkig daar komt redding in de vorm van grote zoon B. Hij wil ook in het grote bed, maar ziet dat het overvol is en dat de stemming bij zijn moeder inmiddels tot het nulpunt gedaald is. Hij kiest eieren voor zijn geld en gaat beneden tv kijken. Dat geeft mij de kans om snel in zijn bed te kruipen. Dat is tenminste een normaal formaat bed, met een normaal formaat dekbed. P gaat snel achter me aan, maar wordt dan godzijdank tot de orde geroepen door meneer B.

Meneer B. begint een stoeisessie met T, M en P en ik kan met een beetje geluk nog even heerlijk slapen in het bed van grote zoon. Zijn kamer is lekker donker en stil. Eerst even 10 knuffels uit het bed gooien. Ik kijk op de wekker, ik kan nog best een half uurtje slapen, mmm. Ik val in slaap en droom over een nest jonge katjes en iets vaags met een paars zwembad en een lange glijbaan. Dan, in het diepst van mijn slaap gaat opeens de deur open en grote zoon laat de kat binnen.

20151130_212411

Hier mama, zegt hij zachtjes, Rode Gerrit, voor jou en hij doet de deur weer dicht. Rode Gerrit springt enthousiast op bed en begint mij met zijn rasperige en kleddernatte tong grondig te wassen. Mijn handen, mijn gezicht, in mijn oren, mijn hals. Daarna gaat hij heerlijk liggen slapen op het voeteneinde. Ik ruik nu naar een hardgekookt ei. Ik sta op om te gaan douchen. Rode Gerrit heeft gewonnen. Volgend weekend nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Voor andere, persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share

About Pien

pien@hupemail.nl'
Mijn naam is Pien en ik ben trotse moeder van 4 kinderen. Zoon B is 8, en M, T en P zijn een twee-eiige drieling van 5; 2 jongens en 1 meisje. Ook hebben we nog 2 katten met de klinkende namen Postbode en Rode Gerrit. Ik ben al meer dan 10 jaar getrouwd met meneer B. en ik werk 4 dagen per week in de culturele sector.

Check Also

Geniet van een heerlijke nachtrust om overdag energiek te zijn voor je kinderen

Voel je je als ouder de hele tijd moe? Dat is zo gek nog niet. …

Share
Share