Slaapjesbalsem van Golden Nature Products

Mijn twee meiden zijn allebei drukke en enthousiaste kindjes. De oudste dochter van 3,5 jaar oud heeft het eerste jaar heel veel moeite gehad met slapen. Ze wilde niks missen en overal bij zijn. Ze viel uiteindelijk wel in slaap, maar langer dan vier uur achter elkaar slapen was er meestal niet bij. Tijdens de zwangerschap van nummer twee, had ik ingezet op een hele rustige Boeddha. Dit meisje zou totáál anders zijn dan haar grote zus. Dat hoor je immers overal om je heen. Dat twee kinderen uit hetzelfde gezin zo totáál anders kunnen zijn…Inmiddels is deze kleine Boeddha ruim 8 maanden oud en heeft ze zich ontpopt als een identieke baby in hetzelfde gezin. Alweer bijna een jaar (de laatste drie maanden van mijn zwangerschap sliep ik al slecht) slapen wij niet langer dan vier uur achter elkaar. Kind nummer twee blijkt minstens zo druk en enthousiast als haar grote zus. Voor slapen is weinig ruimte en tijd en het liefste mist ze niks. Iedere prikkel zuigt ze op in iedere vezel van haar kleine lijfje en nog steeds vindt zij het dus niet nodig om langer dan vier uur achter elkaar de binnenkant van haar oogjes te bekijken. Wij zijn er een stuk rustiger onder dan bij nummer 1. Deze oudste dame is namelijk na het verstrijken van haar eerste verjaardag heerlijk gaan doorslapen en geeft bijna nooit meer doorwaakte nachten of drama’s bij het naar bed gaan.Maar ook al troosten wij ons met die gedachte, liever zou ik natuurlijk zien dat de kleinste gisteren nog i.p.v. morgen gaat doorslapen. Van alles hebben we al geprobeerd…
En dan ineens kom ik in aanraking met de Slaapjesbalsem van Golden Nature Products.Dit product is met name bedoeld voor drukke baby’s (vanaf 3-6 maanden) en kindjes die een drukke dag moeilijk los kunnen laten en moeite hebben met in slaap vallen. Na een drukke dag spelen en de wereld verkennen hebben kindjes soms moeite om weer tot rust te komen. Slaapjesbalsem kan ze dan helpen om zich te kunnen overgeven aan de magische wereld van de slaap. Sint Jansolie helpt het kindje om spanningen van alledag los te laten en heeft een kalmerende uitwerking op het gemoed. Een aroma van lavendel en mirte zouden een gevoel van veiligheid en rust geven. Slaapjesbalsem is verkrijgbaar voor €12,50 in een potje van 30 ml.
Ik vind het moeilijk om daadwerkelijk te testen of dit een product is dat werkt of niet. Wel ben ik er persoonlijk van overtuigd dat bepaalde kruiden en aroma’s voor een bepaalde gemoedstoestand kunnen zorgen en bijvoorbeeld ontspannend kunnen werken. Het is de bedoeling dat je de balsem voor het slapen gaan dunnetjes op de slapen, voorhoofd of voetzooltjes wrijft. De balsem is goed smeerbaar, ruikt prettig (niet heel sterk) en trekt snel in. Voorheen had de slechte slaapster geen problemen met inslapen, maar sinds enkele weken geeft ook dat wat problemen. Na twee weken gebruik van de balsem, lijkt ze zich sneller over te geven aan de slaap, maar dat kan natuurlijk ook toevallig net een goede ‘fase’ zijn. Wel wordt ze gewoon nog steeds iedere vier uur wakker.
Ik denk vooral dat het ook belangrijk is dat je er als ouder zelf in geloofd dat het werkt. Op die manier leg je de kleine al met een ander ‘vibe’ in het bedje. Maar of de balsem nou daadwerkelijk werkt of niet, ik vind het wel het proberen waard!

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

4 tips voor een peuter die niet slaapt

Sliep je kindje heerlijk door in de babytijd, maar is dat nu in de peutertijd …