Het Heelal: planeten – sterren – sterrenstelsels

Screenshot 2014-05-22 at 16.45.50Als je in een wolkeloze nacht naar de hemel kijkt, is daar veel te zien. De maan bijvoorbeeld, die in de loop van de maand van vorm verandert. De sterren, die ten opzichte van elkaar altijd op dezelfde plaats staan. En de planeten die om de sterren heen draaien. Het heelal is een non-fictieprentenboek. Het vertelt alles over sterren, planeten en sterrenbeelden. Met de 3D-illustratie op het omslag hoeft het niet eens nacht te zijn om de planeten te zien!

Recensie

De 3D-illustratie in combinatie met het grote formaat hardcover boek, maakt het meteen een aantrekkelijk boek. Nu is het onderwerp ook nog eens iets wat mijn beide jongens interesseert, dus er werd meteen “vredig overlegd” over wie het als eerste mocht lezen. Screenshot 2014-05-22 at 17.00.21Je raadt het al, het verliep niet helemaal vredig, dus hebben we een compromis moeten sluiten: de oudste leest het boek het eerst, de jongste mag het daarna op zijn kamer zetten.

Al snel was mijn oudste (10 jaar) helemaal verzonken in alle feitjes en gegevens die in het boek staan. Ondanks dat we al heel wat over het heelal hebben gelezen (ik lees hem de serie boeken voor die Lucy Hawking samen met haar vader heeft geschreven), stond er toch een heleboel nieuwe informatie in. Screenshot 2014-05-22 at 17.00.35

Hoewel het geen eenvoudige materie is, worden diverse onderwerpen duidelijk uitgelegd. Bijvoorbeeld vallende sterren, sterrenhopen, nevels, maansverduistering en zonsverduistering, waarbij de tekeningen helpen om het te begrijpen.

Een groot deel van het boek gaat over sterrenbeelden en wat extra leuk is, is dat er ook een “glow-in-the-dark” sterrenkaart bij het boek zit, waarmee je kind zelf kan zoeken of hij/zij in het donker de diverse sterrenbeelden kan herkennen.Screenshot 2014-05-22 at 16.59.10

Het Heelal: planeten – sterren – sterrenstelsels is een boek wat zeker nog regelmatig uit de kast gehaald zal worden!

Het Heelal: planeten – sterren – sterrenstelsels
Barbara Wernsing-Bottmeyer / Thomas Müller
Hardcover, 48 pagina’s, 3D illustratie op de cover, gratis sterrenkaart
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-05-22 at 17.00.06

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share