10 Kleine Pinguïns

Tien kleine pinguïns hebben veel plezier in de sneeuw en op het ijs, maar vreemd genoeg verdwijnt er telkens ééntje. Komen ze elkaar ooit weer tegen?

Een pop-up-boek met schuifjes om de pinguïns één voor één te laten verdwijnen. Tel maar mee van 10 naar 0!

Recensie
Mijn kinderen van 2 jaar en 5 jaar vinden dit een prachtig boek! De pop-ups zijn al prachtig om te zien, maar dat op elke bladzijde een schuifje zit, is helemaal geweldig. Als ik dit boek voorlees, trekken ze het boek, het liefste uit mijn handen, omdat ze allebei aan de schuifjes willen trekken. Hoewel ze weten dat ze allebei aan de schuifjes mogen trekken, is het toch moeilijk om op hun beurt te wachten. Er is dus wel enige strijd tijdens het voorlezen van dit boek. Aan de ene kant kun je dit zien als een klein minpunt, maar eigenlijk is het een groot compliment naar de auteur van dit boek…10 Kleine Pinguïns is zo’n leuk boek, dat kinderen het boek blijven bekijken.

Op elke bladzijde “verdwijnt” een pinguïn, als je aan het schuifje trekt. Uiteindelijk zijn er helemaal geen pinguïns meer, maar als je dan een flapje opent, blijkt dat alle 10 pinguïns er weer zijn.
Mijn zoontje van 5 jaar heeft het boek eens goed bekeken, hoe het nou werkt, met die schuifjes. “Hé, de pinguïn zit hier gewoon achter!”, was zijn reactie toen hij het mysterie had ontrafeld. 10 Kleine Pinguïns is een absolute aanrader; het spreekt kinderen erg aan en het boek verveelt niet gauw.

10 Kleine Pinguïns – Jean-Luc Fromental en Joelle Jolivet
Pop-up-boek, hardcover, 22 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Fiep in vogelvlucht
Hoe jij de Magistrale Avonturenplaneten ontdekte
Poten omhoog!

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …