Dagje LEGOLAND® Discovery Centre Oberhausen, vlak over de grens [verslag]

LEGOLAND® Discovery Centre Oberhausen, ik had er nog nooit van gehoord, maar alles wat met LEGO te maken heeft, moet wel leuk zijn toch? Op de website staat: “Het is alsof je zojuist in de grootste LEGO® doos ooit bent gesprongen. Meer dan 4 miljoen LEGO stenen onder één dak. Bezoek onze LEGO wereld van creativiteit en familie vermaak.” Nou, dat gaan we dan maar doen!

Met mijn oudste zoon van bijna 13 jaar en mijn tweeling van 10 jaar gingen we onderweg. Het was vanaf Hilversum ruim anderhalf uur rijden, dus dat is prima te doen. Onderweg hebben we heerlijk naar een luisterboek geluisterd, de tijd vloog om! Omdat we op die dag ook Sealife gingen bezoeken <Klik hier voor het verslag van dat bezoek> parkeerden we in parkeergarage P3, sowieso een centrale parkeergarage en nog gratis ook! Op onderstaande panoramafoto zie je hoe dicht beide attracties bij elkaar liggen (LEGOLAND links op de foto, SEALIFE rechts)

Binnenkomen in LEGOLAND® Discovery Centre Oberhausen is al meteen leuk: zelfs de kassa’s zien eruit alsof ze van LEGO gemaakt zijn! We beginnen met een korte rondleiding door de “LEGO-fabriek” waar verschillende stappen in het maken van LEGO steentjes te zien zijn. De kinderen mogen om de beurt op een knop drukken en uiteindelijk komt er een eigengemaakte LEGO-steen uit de fabriek gerold. Een collectors-item want het is er een met een LEGO-Batman-print erop!

In LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen (D) staat LEGO Batman™ centraal van 10 februari tot en met 5 maart 2017, wat goed te merken is. Niet alleen in de ‘fabriek’ maar in de hele ruimte zie je overal wel iets van Batman terug. Met name in het mini-land is het leuk om te zoeken naar tekenen van Batman. Overigens zagen we daar, tot groot plezier van mijn jongste, ook verscheidene Stormtroopers ‘verstopt’ zitten. Helemaal leuk was natuurlijk om met de levensgrote Batman van LEGO steentjes op de foto te gaan!

Op de website van In LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen staat dat je je er 2-3 uur prima kunt vermaken. Wij zijn er langer gebleven omdat je er ook heerlijk met LEGO (en DUPLO) kunt spelen. Mijn drie kinderen zijn zéker een uur bezig geweest met het maken van auto’s en andere voertuigen die ze op de verschillende racebanen konden testen. Met name de oudste nam het heel serieus en verbeterde zijn auto steeds waardoor hij stabieler werd en sneller reed. Mooi om te zien!

Mijn jongste en ik hebben samen een hoge toren gemaakt van Duplo, terwijl mijn dochter zich in de LEGO-Friends wereld vermaakte met het bouwen van een huis. Lang geleden dat we samen op de grond torens aan het bouwen waren! Toen de toren volgens ons stevig genoeg was, konden we hem op een soort trilplaat zetten waardoor we konden zien of hij bestand was tegen ‘aardbevingen’. De top van de toren viel er al, maar de rest bleef, zelfs op de hoogste stand, stevig staan. High five dus voor team TrotseMoeders!

Er is ook een gelegenheid om te eten en te drinken, ook die is helemaal in LEGO-sfeer. Er waren ook heuse ‘attracties’ zoals een soort draaimolen in een toverwereld (met grote LEGO-figuren van Hagrid, Ron, Hermelien èn Harry). De molen draaide rond en wanneer je fietste, ging je omhoog. Ook de 4D-film was de moeite waard. Wel spannend voor jonge kinderen denk ik, maar mijn kinderen vonden het erg grappig, vooral toen het ‘regende’ 😉

De andere ‘attractie’ was een heel parcours wat je in een karretje af kon leggen. De bedoeling was om de prinses te bevrijden. Iedereen kreeg een laser-pistool en kon schieten op vleermuizen en andere ‘gevaarlijke’ dingen. De punten wanneer je iets ‘raakte’ kon je zien en zo was het echt een super-avontuur om zoveel mogelijk punten te scoren. Enorm leuk!

Wat mijn kinderen ook enorm leuk vonden was de hindernisbaan bij het LEGO Ninjago thema. In drie verschillende moeilijkheid-niveaus werd er een route met laserstralen gemaakt. Die stralen mochten uiteraard niet geraakt worden. Gebeurde dat wel, dan kwamen er strafseconden bij. Om de beurt probeerden ze een nieuuw tijdrecord te vestigen en uiteindelijk gingen ze het parcours met hun drieën afleggen en probeerden ze een zo goed mogelijke score te behalen.

Tja, en toen zijn we toch nog even de LEGO-winkel in gegaan…. Met als gevolg dat de kinderen alle drie nog dagen ná ons bezoek aan LEGOland in Duitsland met LEGO hebben gespeeld. Het is ook moeilijk te weerstaan, zoveel mooie dozen LEGO wanneer je helemaal in de stemming bent…

Maar ook zonder LEGO cadeau hebben de kinderen het enorm naar hun zin gehad. Het is echt een aanrader voor een vakantiedagje. Wij zijn in ieder geval van plan nog een keer terug te gaan. Het is niet ver rijden en echt een leuke vakantie- of weekend-uitje. Voor meer informatie, openingstijden etc, klik hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Een veelzijdig cadeau

Soms heb je een beetje hulp nodig. Je weet wel dat je iets moet doen, …

Share
Share