Farming Simulator 18 [recensie]

Farming Simulator 18 nodigt je uit in de uitdagende wereld van de moderne landbouwer. Ga alle uitdagingen van het landbouwer leven aan, inclusief veeteelt, oogsten, verkoop en bosbeheer. Jij beslist over de evolutie van je boerderij in een grote, open wereld. In je carrière krijg je controle over meer dan vijftig landbouwvoertuigen en machines, stuk voor stuk nauwkeurig nagebouwde versies van alle gekende merken (Challenger, Fendt, Massey Ferguson en Valtra). Met zijn diepe, uitdagende gameplay, een grote selectie voertuigen inclusief nooit eerder beschikbare machines en een grote, open spelwereld, nodigt Farming Simulator je uit voor de grootste simulatie ooit gecreeerd.

Kenmerken: – Oogst je velden en maak gebruik van ontelbare mogelijkheden om je boerderij te laten groeien dankzij een uitgebreide selectie gewassen. – Diversifieer je landbouwactiviteiten met veeteelt en bosbeheer. – Laat je boerderij evolueren in enorme omgevingen vol fantastische visuele effecten. – Bestuur en gebruik nauwkeurig nagebouwde voertuigen en werktuigen, inclusief de meeste gerespecteerde merken van AgCo : Fendt, Massey Ferguson, Valtra en Challenger.

Recensie
Hier in huis 2 dochters die erg veel plezier beleven aan gamen. De dame van 13 heeft Farming Simulator 18 op de 3DS mogen uitproberen. Zodra ze de downloadcode had ging ze gelijk aan de slag. Zoals het mijn dame betaamd kreeg ik een gedetailleerd verslag van het spel terwijl ze het speelde.

Het eerste wat haar opviel is dat het spel alleen in het Engels te spelen is, dit is wat lastig voor de jongere Nintendo 3DS gamertjes, die zullen daar toch best wel wat ondersteuning bij nodig hebben.

Zodra je het spel begint kom je in een “tutorialmode” en helpt het spel tijdens het spelen hoe het gespeeld moet worden. Het spel heeft 3 gameslots dus 3 mensen kunnen met dit spel aan de slag terwijl hun persoonlijke voortgang bewaard wordt. Daarnaast slaat het spel ook automatisch de voortgang op, je hoeft niet op zoek naar het saveknopje.

De bedoeling van het spel: Je bent een boer op een tractor en je moet gaan zaaien, oogsten en dieren verzorgen. Hiervoor krijg je opdrachten en met die opdrachten verdien je weer ervaringspunten. Van die ervaringspunten kun je weer betere en snellere hulpmiddelen kopen.

Aan het begin van het spel kun je kiezen uit 3 tractoren, later worden die keuzes uitgebreid aan de hand van je behaalde ervaring/level. Volgens mijn dame is het een spel met veel mogelijkheden en ook best wel grappig. Je kunt vanuit verschillende perspectieven rijden op je tractor, je kunt veel eigen keuzes maken en je kunt zelf bepalen welke opdrachten je gaat uitvoeren. De graphics zijn ook wel erg mooi. Op het bovenste scherm jouw point of view, op het onderste scherm de landkaart waar je in het gebied bent.

Toch is het geen spel dat ze nu na een tijdje regelmatig speelt. Ze speelt het af en toe maar een uitdagende gameplay ontbreekt een beetje. Ze vindt het zelf een game voor wat oudere spelers vanwege de mogelijkheden en de Engelse taal. Denk dat met name jongens die rondrijden op een tractor leuk vinden dit spel leuk vinden.

Farming Simulator 18 voor de Nintendo 3DS kun je hier bestellen >>>>

Share

About Lisette van den Beld

lisettevdbeld@gmail.com'
Ik ben getrouwd en Trotse Moeder van 3 mooie meiden van nu 9, 13 en 17 jaar oud. Verder ben ik 4 dagen per week als leerlingbegeleider aan het werk binnen een zorgteam op een VMBO-school. Zorg voor en ontwikkeling van kinderen zijn voor mij zowel in mijn privéleven als in mijn werk heel belangrijk.

Check Also

De Smurfen 2 – De Gevangene van de Groene Steen [recensie]

Verhalen van de Smurfen zijn dingen die al een hele lange tijd terug gaan voor …

Share
Share