Ontsnap aan je telefoon

Zere duim? Stijve nek? Vierkante ogen? Last van Fear Of Missing Out? Grote kans dat jij – samen met de rest van de wereld – verslaafd bent aan je telefoon. Wist je dat de gemiddelde smartphonegebruiker zelfs zo’n 3 uur per dag met zijn telefoon bezig is? En ruim 2600 keer per dag op het schermpje kijkt? Stel je voor dat je al die tijd per dag ‘over’ hebt. Wat zou je dan doen?

Laat ik beginnen met te vertellen dat ik wild-enthousiast was toen Ontsnap aan je telefoon binnenkwam. Ik had mega veel zin om met de opdrachten in dit boek aan de slag te gaan. Het plan was om dat samen met mijn kinderen te doen, maar hoewel we kansen genoeg hebben gehad om het te doen merkte ik dat zij toch niet zo enthousiast waren als ik. Dat was een kleine tegenvaller, dus de meeste opdrachten heb ik in mijn eentje gedaan en ook niet op één dag.

Het is niet zo dat ik niet in staat ben mijn telefoon een hele dag weg te leggen, want dat is geen probleem. Sterker nog: ik heb mijn telefoon maar een uur per dag in handen. Ik geef toe dat dit pas is sinds ik de sociale media van mijn telefoon heb gegooid. Instagram kostte me te veel tijd en ik werd er chagrijnig van. Je zou zeggen: een ideaal boekje dan. Ja en nee, maar dat ligt echt aan mijzelf, want de opdrachten zijn echt heel erg leuk.

Al met al heb ik (nu ik deze recensie schrijf kom ik daar pas achter) toch best wel wat dingen uitgeprobeerd.

  • Zo deed ik een bodyscan.
  • Voor ik deze opdracht uit: koop een willekeurige cd bij de kringloopwinkel van een artiest die je niet kent en luister ernaar. Die dag kwamen we thuis met vijf lp’s en vier cd’s.
  • Maakte ik op Spotify een aantal persoonlijke soundtracks.

Als eerste maakte ik samen met mijn dochter van elf een smoothie.
De opdracht was alle keukenkastjes, de voorraadkast, de vriezer en de koelkast te plunderen en alles wat lekker is in een blender te gooien. Ik geef eerlijk toe dat ik het een klein beetje heb geleid, maar dat maakte het niet minder leuk. We maakten een aardbeien-appel-druiven-smoothie.

De kinderen maakten een prachtig stoepkrijtkunstwerk in mijn voortuin die ik net op tijd wist te fotograferen, het ging regenen. Mijn kinderen waren erg trots op zichzelf en ik uiteraard ook 😉  Helaas was ik daarna zo dom om de foto niet goed over te zetten van de telefoon naar de computer en is het kunstwerk letterlijk verloren gegaan.

Samen met mijn kinderen schreef ik wat kaarten. Ikzelf heb een brief geschreven aan mijn penvriendin en ik liet de kinderen alles op de post doen. Nu is het zo dat ik nog wel van het kaarten en brieven sturen ben, maar mijn kinderen hebben er weinig mee. Dankzij dit boek kon ik ze er mooi op wijzen hoe leuk het is om post te versturen. Via de app lieten de ontvangers weten dat ze er erg blij mee waren en dat was een leuke opsteker voor mijn zoon en dochter. Een paar dagen later zagen we toevallig dit hele proces in het klokhuis; dubbele les dus!

Wat ik erg grappig en leuk vond in dit boekje is het bewust zijn van je ademhaling. Er was een hele pagina gewijd aan dit proces. 

De kleurplaat in het boek heb ik lekker zelf ingekleurd. Ik ben niet zo van de grote kleurplaten, dus dit was eigenlijk perfect. Soms moet je jezelf ook iets toe-eigenen 😉

Voor wat betreft zo veel mogelijk opdrachten op één dag te doen heb ik jammerlijk gefaald, maar Ontsnap aan je telefoon is te leuk om zomaar opzij te schuiven en dus ga ik de komende weken mezelf wat tijd gunnen om een aantal van de opdrachten in het boekje alsnog te doen.

Hieronder een opsomming van een aantal opdrachten die ik nog wil gaan doen.

  • Een haiku schrijven
  • Op ontdekkingsreis gaan met een fiets en een munt
  • Een brief schrijven aan mijn toekomstig ik (van 49)
  • Tien geniale ideeën bedenken voor een boek
  • Nadenken over grote levensvragen

Al met al kan ik zeggen dat ik dit boekje toch erg leuk vind en een ideaal cadeau.

Ontsnap aan je telefoon
paperback, 64 pagina’s, uitgeverij Witte Leeuw
Bestel dit boek hier >>>>

About Angela Stegeman

79.angela@gmail.com'
Mijn naam is Angela, ik ben geboren in 1979 (Almelo), echtgenote sinds 2002 en moeder van twee kinderen (2007 & 2011). Als kind hield ik dagboeken bij en schreef ik af en toe een verhaaltje. In 2003 begon ik met het schrijven van mijn eerste roman en in 2006 zette ik mijn eerste blogwoorden op internet. Inmiddels heb ik vele blogs, column, artikelen geschreven en staan er zo'n zestien boeken met mijn naam erop in de kast. Voorjaar 2020 kwam mijn boek 'Pumps, pillen en popcorn' uit bij Ellessy en voorjaar 2021 komt de roman 'Tijdrit' daar ook uit.

Check Also

Het stranddagboek – Emily Henry

January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen …