Afas Sprookjesweken bij Julianatoren – verslag

Vraag me niet waarom, maar we zijn nog niet eerder bij Julianatoren geweest. Wij zijn dol op pretparken en speeltuinen en Julianatoren staat al jaren op ons wensenlijstje om eens naartoe te gaan, maar op een een of andere manier is het hier nog nooit van gekomen. Tot vandaag dan!

foto 2(1)We weten niet zo goed wat we kunnen verwachten. Is het echt een pretpark met veel attracties of is het eerder een hele grote speeltuin? Onze oudste dochter van 10 jaar is een paar jaar terug een keer naar Julianatoren geweest met schoolreisje. Zij is enthousiast toen zij hoorde dat wij dit weekend hiernaartoe gaan, dus leuk zal het wel worden.

Wij besluiten om ons gewoon te laten verrassen en niet te veel onderzoek te doen op hun website. Ik bekijk daar wel even de openingstijden en het adres. Ik zie dat we dan ook nog met ons neus in de boter vallen.  In de maand augustus is het park op zaterdag tot maar liefst 20.00 uur open EN er zijn in die weken ook de Afas Sprookjesweken.

Recensie
foto 4Julianatoren is een pretpark voor kinderen tot ongeveer 8 jaar. Het is geen grote speeltuin want hij staat vol met attracties. Wel alleen attracties voor jonge en hele jonge kinderen.

Onze oudste dochters van 8 jaar en 10 jaar vermaakten zich nog prima, al vonden ze het wel jammer dat er niet meer spannender attracties waren. Maar de jongste meid van 6 jaar was helemaal blij met alles wat er voor haar te doen is. Want eerlijk is eerlijk… Bij veel attractieparken schiet zij er een beetje bij in omdat zij nog geen 1,20 meter is.

Het park is best groot en er is heel veel te doen. Voor hele kleine kinderen en voor de kinderen tot een jaar of acht is er veel afwisseling. Wij waren op een erg drukke zaterdag begrepen wij van een aantal abonnementhouders. Zo druk hadden zij het nog niet eerder gezien. Toch vielen de rijen echt reuze mee.foto 3(2)

De langste rij die wij mee maakten, was bij de enige achtbaan en dat hield in dat wij ruim een kwartier moesten wachten om dan 2 ritjes achter elkaar te mogen. Geen probleem dus! De attracties zitten dicht op elkaar. Dat heeft als voordeel dat je per attractiegroep je gelijk een aantal dingen achter elkaar kunt doen.

Ook als je jouw kinderen vrij wilt laat gaan in het pretpark, kan je hierdoor ook goede afspraken maken met jouw kinderen waar ze naartoe mogen voordat ze zich weer moeten melden. Nadeel is wel dat het erg druk oogt. Zeker op zo’n drukke dag is overzicht krijgen erg lastig…

Wij waren er op zaterdag 1 augustus, dat de startdag is van de Afas Sprookjesweken. Dat houdt in dat er in de maand augustus er allerlei sprookjesactiviteiten zijn. afas sprookjeswekenZo zijn er meerdere sprookjesshows per dag, is er een verkleedwedstrijd en lopen er overal prinsessen door het park waar je mee op de foto kunt. En op de 5 zaterdagen in augustus zijn er 5 verschillende mini musicals:

  • 1 augustus – Roodkapje (met Sita als Roodkapje)
  • 8 augustus – Doornroosje
  • 15 augustus – Assepoester
  • 22 augustus – Sneeuwwitje
  • 29 augustus – Rapunzel

 foto 1(2)Alle drie mijn meiden hebben met open mond naar de shows hebben gekeken. En niet alleen mijn meiden deden mee, maar de hele circustent! Jongens, meisjes, ouders en grootouders. Zodra de cast iets aan de kinderen vroeg, kwam er een oorverdovende reactie. Alle kinderen gilden mee!

Oftewel… heeeeeeeel veel pret voor de kinderen in een leuk sprookjesverhaal. Het leuke is ook dat zowel de show als de musical erg goed te doen zijn op 1 dag.

Het is zeker niet dubbelop! Het is beter gezegd zelfs een heerlijke afwisseling tijdens het bezoek aan Julianatoren.

foto 3(1) foto 2

Ik wil nog even kwijt dat de cast zeer professioneel doorging toen er tijdens het spreukliedje aan het einde het geluid volledig wegviel. foto 4(1)Ze bleven in hun rol en namen gelijk de kids mee in dit probleem. De kinderen hebben er helemaal niets van gemerkt en dachten dat het erbij hoorden. Chapeau!

Ik kan niet anders concluderen dat Julianatoren heel erg leuk is voor jongere kinderen. Een heerlijke dag weg waar de sfeer erg gemoedelijk is. De Sprookjesshows mogen ze er van mij in houden. Dat is een leuke aanvulling op het dagelijkse programma: mijn kinderen vonden de sprookjesshow het leukste van de hele dag. En de musical is een heerlijk toetje voordat je weer naar huis gaat.

Thuis wordt er bij ons nog uren nagezongen en spelen de meiden het hele weekend deze sprookjes na. Geslaagder dan dat kan je niet krijgen!

 

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Opening van Texas Twister – de nieuwe atrractie in De Julianatoren [verslag]

Je kent het vast wel, zo’n dag met een gouden randje. Kinderen goed gehumeurd, het …

Share
Share