Olivia en de Sprookjesprinsessen

Olivia weet niet wat ze wil worden. Elk meisje wil een prinses worden en juist daarom wil Olivia géén prinses worden. Maar wat dan wel? Ze weet het echt niet. Haar mama probeert Olivia te helpen, door ideeën aan te dragen. Maar Olivia vindt geen één idee goed… Na lang wikken en wegen, weet Olivia eindelijk wat ze wil worden. Wat dat is? Daarvoor zul je het boek moeten lezen…

Recensie
Olivia, vooral bekend van de televisie, is zeer geliefd bij mijn dochter van 4 jaar. Het liefste mist ze geen aflevering van Olivia. Dus ze was ontzettend blij dat ze ‘eindelijk’ een boek van Olivia had. Ik moest dan ook gelijk dit boek gaan lezen. Aandachtig zat ze te luisteren, naar het verhaal van Olivia en de Sprookjesprinsessen. Mijn dochter leefde helemaal mee met Olivia. Ze vond het zielig dat Olivia niet wist wat ze wilde worden. Maar aan de andere kant, snapte ze ook niet waarom Olivia niet van rose hield en waarom ze geen prinses wilde worden. Want prinses zijn en de kleur rose is juist toch heel erg leuk? Ook snapte mijn dochter niet helemaal waarom Olivia dan …. wou worden. Mijn dochter dacht dat dat juist niet leuk was, om te worden. Dus tja, genoeg om over na te denken.

Olivia en de Sprookjesprinsessen is een leuk boek. Vooral meisjes zullen al gauw gek zijn op Olivia, het bijzondere varkentje. De illustraties zijn mooi, maar bevatten wel weinig kleur. En dat vind ik persoonlijk jammer. Ook mijn zoon viel het al op, dat er zo weinig kleur in zat. Hij vroeg zich af waarom Olivia in het boek zo’n grijze kamer had. Want in het echt had ze een veel mooiere kamer. Tja, daar kan ik hem geen ongelijk in geven. Maar buiten dat, is Olivia en de Sprookjesprinsessen een heel leuk boek voor alle kleine prinsessen en meisjes die juist geen prinses willen zijn.

Olivia en de Sprookjesprinsessen –  Ian Falconer & Tjibbe Veldkamp
Prentenboek, hardcover, 40 pagina’s, Rubinstein
Bestel dit boek hier>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …