Kind in Balans

kind in balansKind in Balans is een gids en werkboek voor meer balans in het gezin. Het doel van dit opvoedboek is dus om meer balans te vinden in het gezin, juist nu de hectische tijden waarin we leven dat zo ontzettend lastig maken. Het boek geeft aan de hand van een aan aantal Oosterse en Westerse technieken, zoals pedagogiek, meditatie, yoga, en voeding een aantal mogelijkheden om de balans terug te brengen. Het boek bevat volop oefeningen en activiteiten die makkelijk in de praktijk toepasbaar zijn.

Ouders aan de basis
Verder wordt ook uitgegaan van het principe dat de ouders de basis vormen van het gezin en zij dus ook aan de basis staan van een uitgebalanceerd gezin. Immers ouders die zelf in balans zijn, kunnen als goed voorbeeld beter bijdragen aan de evenwichtige ontwikkeling van hun kinderen. De balans is volgens de auteurs te vinden in een goede verbinding tussen lichaam, geest en ziel.

Recensie
Het boek Kind in Balans bevat een aantal leuke oefening en overdenkingen die je echt aan het denken zetten. Met name de tekstjes in de kadertjes zijn daar echt geschikt voor. Doordat er vanuit zowel Oosterse als Westerse overtuigingen naar het meer balans krijgen in je gezin wordt gekeken, krijg je een uniek kijkje in hoe je het eens van een heel andere kant kunt bekijken. Maar ook de rol van jezelf als ouder komt volop aan bod.

Wat ik echt mis in het boek zijn concrete tips & trics bij opvoedkundige problemen als ruzie op school, niet willen eten, en driftaanvallen. Verder vind ik het boek ook met name geschikt voor gezinnen met wat oudere kinderen. Ik zie mezelf samen met mijn zoon van 2 jaar echt nog geen kundalini-oefeningen doen, om te zorgen dat hij meer innerlijke vastigheid krijgt :).

Kind in Balans – Karin de Roos & Jan-Willem van Aalst
Opvoedboek, hardcover, 156 pagina’s, Forte Uitgevers
Koop hier bij Bol.com >>>

Lees ook:
Gelukkige kinderen, de gebruiksaanwijzing
Zeg toch eens NEE tegen je kind
Ouderschap vanuit je hart

About Yvon Reitsma

Check Also

De kleine koning(in)

Alle ouders krijgen ermee te maken: de peuterpuberteit. Peuters die driftbuien krijgen – bij voorkeur …