Sporten tijdens de zwangerschap

Tijdens een congres voor verloskundigen en gynaecologen in San Diego deze week heeft onderzoekster Melissa Hugue bekend gemaakt dat vrouwen tijdens de zwangerschap niet durven te sporten. Zij denken dat dit schadelijk kan zijn voor de baby.

Iedereen weet dat bewegen gezond is. Ook tijdens de zwangerschap is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Na een interview ben 90 zwangere vrouwen blijkt dat slechts een kwart van hen nog sport. Voor de zwangerschap deed ruim de helft nog aan minimaal anderhalf uur sporten per week.

Natuurlijk zal je sportgedrag een beetje aangepast moeten worden als je zwanger bent maar dit betekent niet dat je helemaal niet meer kan sporten. Het is juist gezond om door te blijven bewegen ben de baby in de buik. Het sporten zelf is namelijk helemaal niet schadelijk voor de baby. Wel is het belangrijk dat je naar je lichaam luistert zodat je deze niet uitput en/of beschadigd.

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Prinses cupcake, van Sanne Miltenburg, uitgebracht door Clavis

Prinses Cupcake

Prinses Cupcake snoept altijd van zelfgebakken lekkers, tot de strenge juf Ultra verschijnt. Cupcake mag …