Veel zwangere vrouwen drinken alcohol tijdens de zwangerschap

wine-549083_640Alcohol en zwangerschap, het is een combinatie die door iedere deskundige afgeraden wordt. Ondanks dat blijkt dat bijna 20% van de zwangere vrouwen toch alcohol drinkt en dat er soms zelfs vrij veel gedronken wordt….

Tussen 2007 en 2010 daalde het aantal drinkende vrouwen tijdens de zwangerschap weliswaar van 22,4 naar 19,2 procent, maar de hoeveelheid alcohol per keer nam behoorlijk toe. Zo verdubbelde het aantal zwangere vrouwen dat weleens drie of meer glazen alcohol achter elkaar dronk (van 0,7 naar 1,4 procent). Opvallend is dat vooral oudere en hoogopgeleide vrouwen blijven drinken tijdens de zwangerschap. Deze aantallen blijken uit een recent onderzoek van TNO Leiden.

Wil je weten waarom je geen alcohol zou moeten drinken tijdens de zwangerschap? Klik dan hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Terug naar school: Mepal isoleerfles voor kinderen

De vakantie zit er voor een groot aantal kinderen weer bijna op. Omdat de Corona-maatregels …