De snijkamer [recensie]

snijkamerTja… een boek met als titel “De Snijkamer” vraagt er om om gelezen te worden. Althans, voor mensen die houden van thrillers met ‘enge’ mensen, nietsontziende psychopaten, seriemoordenaars en gruwelijke misdaden die niet eenvoudig op te lossen zijn en daardoor gedurende het hele boek een dreigende sfeer weten te creëren.

Ik heb me vaak afgevraagd wat voor soort mensen dergelijke boeken schrijft. Je zo kunnen verplaatsen in de geest van een zieke sadist en gruwelijke misdrijven tot in details kunnen beschrijven….. Ik zou graag een keer een auteur van zo’n boek interviewen. Tegelijkertijd vraag ik me ook af wat het over mij zegt. Dat ik dit soort boeken zo graag lees. Van de boeken van Thomas Harris (zoals “The Silence of the Lambs”) en Sebastian Fitzek tot die van Kathy Reichs en Karen Slaughter. Vaak zijn het vrouwen die dit soort boeken schrijven, ook al iets wat me verbaast.

Screenshot 2014-07-29 at 11.37.24Voor mezelf heb ik bedacht dat het zo ver van je bed staat om zo te denken en te handelen als de daders in de boeken, dat het intrigeert. Er zijn namelijk wel degelijk mensen die wel zo in elkaar zitten en ieder van ons kan daaraan ten prooi vallen. En dat maakt de boeken huiveringwekkend. En interessant. Boeiend, om in de zieke geest van andere mensen te kunnen “kijken”.

Jilliane Hoffman heeft al meerdere boeken geschreven waarin uiterst zieke geesten de hoofdrol spelen. Mensen, meestal mannen, die naar buiten toe een normaal en vaak succesvol leven leiden, maar zieke fantasieën uitvoeren op hun slachtoffers. Ook in De Snijkamer zie je dit weer terug. En het grijpt ook terug op personages uit eerdere boeken, zowel daders als slachtoffers als mensen die de daders vervolgden.

De Snijkamer is een boek wat je uit moet lezen wanneer je er eenmaal aan begint. Dat heb ik dus maar gedaan en het einde doet alweer verlangen naar het volgende boek van Jilliane Hoffman.Screenshot 2014-07-29 at 11.37.46

Hieronder de informatie van de uitgever over de inhoud:
De snijkamer is opnieuw een ijzingwekkende thriller van Jilliane Hoffman, waarin voor de derde keer C.J. Townsend een rol speelt.

Het lichaam van een verdwenen studente wordt gevonden in een vuilcontainer. Een afschuwelijk einde voor een jonge vrouw, maar dat is nog niets vergeleken met de horror die zij heeft moeten doormaken in haar laatste uren: gedrogeerd en gemarteld voor het plezier van een online publiek van zieke sadisten.

Rechercheur Manny Alvarez en de jonge, ambitieuze assistent officier van justitie Daria DeBianchi moeten samenwerken om de zaak op te lossen. Hun onderzoek legt een nieuw patroon bloot tussen een verbijsterend aantal onopgeloste moorden en vermissingen door het hele land – en hun enige aanwijzing is de getuigenis van veroordeelde seriemoordenaar William Bantling. Hij is persoonlijk bekend met de gruwelijke praktijken van de organisatie achter deze misdaden. Bantlings informatie is te koop: hij wil zijn terdoodveroordeling ongedaan gemaakt zien. Maar voor Manny en Daria is dit pas het begin van de nachtmerrie, en wat betekent dit voor officier van justitie C.J. Townsend?

De Snijkamer – Jilliane Hoffman
Thriller, 363 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Binnenkort kun je bij Trotse Moeders dit boek winnen, houd dus goed onze website en Social Media in de gaten!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share