Mijn eerste docu-boek: Vincent van Gogh

vincent-van-goghOf het nu komt omdat ik -net zoals Vincent van Gogh- in Zundert ben geboren, weet ik niet, maar zijn leven en zijn werk hebben me altijd geboeid. De stemmingen die hij had en die terug te zien zijn in zijn werk, de verschillende stijlen en sferen en de brieven die hij aan zijn broer Theo schreef en eigenlijk zijn hele levensverhaal maakt op mij steeds opnieuw indruk. Vandaar dat ik het zo leuk vind dat er een voor kinderen toegankelijk boek over het leven en werk van Vincent van Gogh is gemaakt.

Recensie

Screenshot 2014-06-17 at 10.22.13Uitgeverij Corona heeft een hele serie boeken gemaakt, allemaal hardcover en bedoeld voor jonge kinderen (6-8 jaar). Ik heb dit boek eerder al een keer uit de bibliotheek gehaald en wist eigenlijk niet dat dit ook gewoon los te koop is. Maar dit (en andere boeken van de “mijn eerste docu-boek”-serie) kun je <hier> gewoon bestellen.

Dit “Docu-boek” geeft beknopt de belangrijkste momenten uit het leven en werk van Vincent van Gogh weer. Van zijn geboorte in Zundert, tot aan zijn zelfmoord in Frankrijk. En ondanks de heftige onderwerpen (depressie, zelfmoord) is het boek zeer toegankelijk voor kinderen, zelfs al jonger dan 6 jaar. De zinnen zijn eenvoudig en de informatie is beknopt maar desondanks geeft het een erg compleet overzicht.Screenshot 2014-06-17 at 10.21.57

De tijdbalk achterin het boek vind ik een mooie toevoeging. Het plaatst de gebeurtenissen uit het boek in een breder kader. Zo staan “het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog”, “de uitvinding van de telefoon” en het “afsnijden van een deel van het oor van Van Gogh” in één overzicht.

Uiteraard is het boek voorzien van veel afbeeldingen, van schilderijen van Van Gogh, maar ook van illustraties bij het verhaal over zijn leven. Ik ben erg blij dat ik dit boek in huis heb, naast alle “boeken voor grote mensen” over Van Gogh en ik merk dat mijn kinderen, doordat we dit boek samen hebben gelezen, ook af en toe in een boek met meer afbeeldingen van schilderijen gaan bladeren. En bij een volgend bezoek aan mijn ouders in Zundert staat een bezoek aan het Van Gogh huis op de agenda!

Het leven en werk van Vincent van Gogh – Sean Connoly
Mijn eerste docu-boek
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Corona
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Terug in Burgers’ Zoo: wat is er veranderd?

Ein-de-lijk konden we weer naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Na een lange periode van voorzichtig zijn …