Honderd uur nacht – Anna Woltz [recensie]

honderd-uur-nacht-trotse-moedersDe veertienjarige Emilia ontdekt iets vreselijks over haar vader. Zonder dat iemand het weet, vliegt ze in haar eentje naar New York. Maar het appartement dat ze via internet huurde, bestaat niet. En er komt een verwoestende orkaan op de stad af. Samen met twee Amerikaanse jongens en een heldhaftig klein meisje bereidt Emilia zich voor op de storm van haar leven.

Recensie
Toen ik 10 was en alle boeken van de jeugdafdeling uit bibliotheek van het dorp waar ik geboren ben uit had, mocht ik op de pas van mijn moeder zoeken naar boeken in de volwassen afdeling. Nu ben ik volwassen en heb ik mijn eerste Young Adult boek gelezen. En met veel plezier!

Hoewel dit boek bedoeld is voor kinderen (excuseer…. Young Adults) vanaf een jaar of 12, heb ik genoten van dit boek. De zinnen zijn prachtig, het verhaal boeiend en de personages, met name de twee meisjes, sluit je meteen in je hart.
honderd-uur-nacht-anna-woltz-trotse-moeders

Heel slim sleept Anna Woltz je het verhaal in. Emilia, een meisje van 14 gaat (vergezeld van smetvrees) naar New York omdat haar vader ‘iets verschrikkelijks’ gedaan heeft. Natuurlijk wil je dan weten wat die vader gedaan heeft en lees je door en voor je het weet leer je niet alleen Emilia en haar familie kennen, maar ook de kinderen die ze in New York ontmoet en hun geschiedenis.

honderd-uur-nacht-anna-woltz-trotse-moeders-2

De beschrijving van de manier waarop ze orkaan Sandy beleven, hoe ze met elkaar omgaan, hoe New York is ná de orkaan en hoe ze zich in korte tijd ontwikkelen en nieuwe inzichten krijgen is prachtig om te lezen. Dus, niet alleen voor Young Adults: aanrader!

Honderd uur nacht – Anna Woltz
Bekijk op bol.comPaperback, 12+, 214 pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Mijn jaar na jou

Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk …

Share
Share