Lunchskins, herbruikbare boterhamzakjes

LunchSkins zijn katoenen zakjes met een waterdichte binnenkant die bedoeld zijn om je lunch in mee te nemen. Deze speciale zakjes zijn herbruikbaar, waardoor het de plaats in neemt van honderden plastic boterhamzakjes. In diverse maten verkrijgbaar en  in verschillende dessins. De LunchSkins kunnen door jong en oud gebruikt worden.

Recensie
Wanneer mijn dochter dit zakje ziet, bekijkt ze het direct van alle kanten. De LunchSkin wordt in eerste instantie aangezien voor een leuk tasje en uiteraard weet mijn dame direct wat ze er allemaal in kan stoppen. Als ik zeg “of je stopt je brood er in” kijkt ze me ongelovig aan… Ik zie haar denken: “die moeder van mij heeft ze niet meer allemaal op een rijtje!” Als ze door heeft dat ik geen grapje maak, is ze meteen om. Ze is vastbesloten: volgende keer met overblijf moet mijn brood hierin. Dat is dus bij deze geregeld. Echter is het vakantie, dus het lijkt er op dat we nog even moeten wachten totdat we het kunnen testen. Maar niets is minder waar… twee dagen later gaan we aan dagje weg en we nemen boterhammen mee. Wij mogen de Sandwich Bag Red Apple testen en daar gaan dus de bammetjes in. Het zakje sluit goed af, het brood smaakt goed en het is praktisch om mee te nemen. Het oog wil ook wat (zeker bij kinderen) en wat dat betreft is het zakje met de rode appeltjes door mijn dochter goed gekeurd. De zakjes sluiten af met klittenband en kunnen ook door kinderen geopend en gesloten worden. Het lege zakje gooi je niet weg, maar stop je gewoon weer in je tas. Thuisgekomen was je deze af en het prettige is dat dit ook in de vaatwasser kan. Geen afwasmachine en geen zin om met de hand af te wassen? Je kunt ze ook in de wasmachine gooien.

De grote vraag is natuurlijk of dit inderdaad een goede vervanger is van de bekende boterhamzakjes en broodtrommels. Gebruik je plastic zakjes om je brood mee te nemen, dan vind ik deze LunchSkins zeker een goed alternatief. Hetzelfde idee, alleen dan minder belastend voor het milieu. Ik heb zelfs het idee dat je brood in deze verpakking minder snel geplet wordt dan in een simpel plastic zakje. Ook ten opzichte van de broodtrommels heeft de LunchSkin een voordeel: het neemt aanzienlijk minder ruimte in beslag in je tas. Gebruik je een vaatwasser thuis, dan is het afwassen eigenlijk geen probleem. Wie nog ouderwets met de hand afwast zal een broodtrommel wellicht praktischer vinden. Het is misschien ook een kwestie van wennen, maar een trommeltje vind ik dan toch wat makkelijker af te wassen. Ik moet er wel bij zeggen dat ik erg tevreden ben over het materiaal. De binnenkant is makkelijk af te drogen en de buitenzijde voelt niet lang nat aan als je hem in het water hebt gehad. Met watervaste stift schrijf je eenvoudig de naam van de eigenaar op het zakje.

Nu ik eenmaal de LunchSkin in huis heb zal het ongetwijfeld gebruikt worden. Mijn dochter staat te popelen om het zakje mee naar school te nemen en zelf wijs ik het gebruik er van ook zeker niet af. Bij mij persoonlijk ligt het echter wel aan waar ik naar toe ga en wat ik allemaal mee neem. Wanneer mijn brood in een volle rugtas moet als ik ga wandelen, vind ik een broodtrommel toch wat praktischer. Dan heb ik tenminste de garantie dat mijn boterham er ook nog als brood uitziet op het moment dat ik ga eten. Een geplet pakketje dat brood moet voorstellen, vind ik toch wat minder geslaagd. Maar als ik alleen mijn handtas mee neem en toch een lunch wil meenemen, dan zal ik zeker dankbaar gebruik maken van de LunchSkin.

De LunchSkins zijn verkrijgbaar in drie maten.  Het kleinste formaat is uitermate geschikt voor tussendoortjes en heeft dan ook de naam Snack bag meegekregen. Zelf hebben wij de meest gangbare maat, de Sandwich Bag. Twee boterhammen passen er prima in. Grote eters in huis? Dan kies je voor de Sub Bags, waar met gemak meerdere boterhammen in passen.

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Wat lunchen we vandaag? [recensie]

Wil je je kinderen niet elke dag een saaie lunchtrommel met twee boterhammen met kaas …

Share
Share